/

Θαύμα! Ο Ελπιδοφόρος έμαθε ότι την εισβολή εναντίον της Κύπρου την εκτέλεσαν οι Τούρκοι

Έστειλε σχετική εγκύκλιο στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες…

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει… Αφού για μεγάλο διάστημα αρνείτο πεισματικά να αναφέρει τις δύο λέξεις “τουρκική εισβολή”, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναγκάστηκε το τελευταίο διάστημα να αποδεχθεί τη μία και μόνη αλήθεια: ότι η άνανδρη τουρκική εισβολή πραγματοποιήθηκε από τους Τούρκους Αττίλες, τους οποίους από την έλευση του στην Αμερική κάλυπτε.

Θυμίζουμε ότι χωρίς αιδώ ο Ελπιδοφόρος ευλόγησε τα διπλωματικά “όπλα” των Τούρκων, δίπλα από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, στη Νέα Υόρκη. Επικεφαλής των πανηγυριών ήταν ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Αφού έκανε τον …”Παπαφλέσσα” στην Κληρικολαϊκή του Σαντιέγκο με αποτέλεσμα να …κερδίσει αρνητικά δημοσιεύματα στον τουρκικό εθνικιστικό Τύπο τα οποία πόσταρε υπερηφάνως στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Ελπιδοφόρος επανήλθε με την εγκύκλιο του, με αφορμή την πεντηκοστή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής για να κάνει και τον …Αθανάσιο Διάκο.

Και όλα αυτά έγιναν συντονισμένα με αφορμή την επίσκεψη του στην Κύπρο, όπου θα παραστεί στο συνέδριο της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. Η εν λόγω πολιτιστική οργάνωση αναμένεται να δώσει αρκετές πλακέτες σε ομογενείς και Κύπριους, καθώς αυτό αποτελεί “παράδοση” να τιμά ο ένας τον άλλο, σε σημείο που να έχει καταντήσει καραγκιοζιλίκι. Η ΑΧΕΠΑ θα τιμήσει και τον Ελπιδοφόρο προφανώς για τις …μάχες που δινει για τα ελληνικά εθνικά θέματα.

Ο …”Παπαφλέσσας” Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι «η πεντηκοστή επέτειος της άδικης τουρκικής εισβολής στη μεγαλόνησο της Κύπρου αποτελεί ένα θλιβερό ορόσημο μιας πεντηκονταετούς πορείας γεμάτης θλίψεων, αδικιών και αστόχων διπλωματικών ενεργειών από τους ισχυρούς της Γης».

Η παραπάνω παράγραφος δείχνει και την άγνοια του για το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου. Ο μοναδικός λόγος που παραμένει άλυτο είναι η κατοχική Τουρκία και μόνο αυτή.

Υπογραμμίζει δε πως «στις δεκαετίες που μεσολάβησαν, οι μεγάλες Δυνάμεις αγνόησαν τα δεινά από τη χάραξη της ‘Πράσινης Γραμμής’, ενώ οι οικογένειες των αγνοουμένων ακόμη αναζητούν τα λείψανα των χαμένων αγαπημένων τους προσώπων».

Ακόμα, επισημαίνει πως «ενώ η καταστροφή των ιερών ναών και των μνημείων, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού από τους κατακτητές, επαναφέρει στην ιστορική μας μνήμη βαρβαρικές πρακτικές που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο».

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Ελπιδοφόρου:

«Και κυλισθήσεται ως ύδωρ κρίμα και δικαιοσύνη ως χειμάρρους άβατος»

(Αμώς 5:24)

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Η πεντηκοστή επέτειος της άδικης τουρκικής εισβολής στη μεγαλόνησο της Κύπρου αποτελεί ένα θλιβερό ορόσημο μιας πεντηκονταετούς πορείας γεμάτης θλίψεων, αδικιών και αστόχων διπλωματικών ενεργειών από τους ισχυρούς της γης. Πολιτικά και στρατηγικά λάθη, αστοχίες και αδιαλλαξία έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση που για πολλούς θεωρείται τετελεσμένη.

Ομως εμείς εδώ και μισό αιώνα, προσευχόμαστε και εργαζόμαστε ακούραστα για την επανένωση της Κύπρου και για τη δικαιοσύνη, ώστε όλοι οι Κύπριοι να ζουν ειρηνικά και χωρίς εισβολείς. Στις δεκαετίες που μεσολάβησαν, οι μεγάλες Δυνάμεις αγνόησαν τα δεινά από τη χάραξη της ‘Πράσινης Γραμμής’, ενώ οι οικογένειες των αγνοουμένων ακόμη αναζητούν τα λείψανα των χαμένων αγαπημένων τους προσώπων. Πώς μπορούν να μη βλέπουν τις καταστροφές και τις λεηλασίες της υπέροχης κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς ιερά κειμήλια και έργα τέχνης ακόμη εκποιούνται στις παγκόσμιες αγορές τέχνης, ενώ η καταστροφή των ιερών ναών και των μνημείων, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού από τους κατακτητές, επαναφέρει στην ιστορική μας μνήμη βαρβαρικές πρακτικές που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο;

Εμείς οι Ελληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που έχουμε κοινούς πνευματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς, γλωσσικούς και εθνικούς δεσμούς με την Κύπρο, δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε παθητικά να βρεθεί μία λύση, ειδικά όταν ο κόσμος φαίνεται να μην ενδιαφέρεται! Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις θέτοντας το θέμα ευκαίρως, ακαίρως. Δεν μπορεί, όμως, να είναι αυτό το μόνο που θα κάνουμε. Θα προσευχόμαστε προς τον Κύριο των όλων να φωτίσει με το αίσθημα της δικαιοσύνης τις καρδιές των παγκοσμίων ηγετών, να επαναφέρουν άνευ καθυστερήσεως την Κύπρο μας στο προσκήνιο των διεθνών υποθέσεων. Στο πνεύμα αυτό, προτρέπονται οι ιερείς όλων των κοινοτήτων μας στην Αμερική να τελέσουν ιερό μνημόσυνο την Κυριακή, 21η Ιουλίου, υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων κυπρίων αδελφών μας.

Αξίζουν τις προσευχές μας, όπως η μεγαλόνησος αξίζει μία ειρηνική και δίκαιη λύση τώρα! Πενήντα χρόνια είναι πάρα πολλά. Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι ανάξιο εκείνων που χάθηκαν για πάντα.

Μετά πίστεως και ελπίδος εν Κυρίω ημών Ιησού Χριστώ,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος»

Ο Ελπιδοφόρος έφτασε σήμερα Κυριακή στην Κύπρο. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο αεροδρόμιο συνάντησε τυχαία τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας που πήγαν στο νησί για να τιμήσουν τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής. Έσπευσε αμέσως να ασπαστεί όλους καθώς ο φωτογράφος του τραβούσε φωτογραφίες για να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να τον αντικαταστήσει με άλλο Ιεράρχη.

Ρεπορτάζ: Hellas Journal

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA