//

Όσα δεν τολμούν να πουν οι πολιτικοί: «Μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων δεν θα τραγουδούσα ποτέ»

Σε νέα της δήλωση στο κανάλι Open, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή τόνισε πως «δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από τη φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων».

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια αναφέρει σύμφωνα με το κανάλι:

«Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική».

Πάντως, πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ, καθώς στη σκηνή είχε αναρτηθεί μια αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η τραγουδίστρια εξέφρασε την αντίθεσή της με την πράξη αυτή και με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram εξήγησε ότι η διοργάνωση είχε τελικά πολιτικό χαρακτήρα και αποφάσισε να μη συμμετέχει σε αυτή.

Η δήμαρχος μίλησε έντονα, ο κόσμος αναστατώθηκε, «φύγαμε με προστασία», λέει συνεργάτιδά της

Η Ευγενία Λιάκου, η τραγουδίστρια που συνεργάζεται με τη Δέσποινα Βανδή στις συναυλίες της, έκανε δηλώσεις για όσα συνέβησαν στην Τουρκία, πριν από ττην προγραμματισμένη της εμφάνιση.

Η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να εμφανιστεί στη σκηνή, καθώς είχαν αναρτηθεί πανό και αφίσες με τον Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία.

Όπως είπε η Ευγενία Λιάκου στην εκπομπή «Summer’s Cool», η δήμαρχος του Τσεσμέ απευθύνθηκε στο κοινό της Τουρκίας λέγοντάς τους: «Δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας».

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένα μπάνερ πίσω στη σκηνή», περιγράφει.

Επίσης, ανέφερε: «Ρωτήσαμε αν είναι για τη δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο. Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία ποπ, λαϊκή, τη δική της συναυλία. Δεν θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Η σκηνή είναι συνήθως καθαρή. Ήταν πολύ μεγάλη η αφίσα. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία. Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση ότι δεν θα βγούμε στη σκηνή».

Όπως είπε στη συνέχεια, βγήκαν από τον χώρο με προστασία. «Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν, εμείς φύγαμε σήμερα. Είμαστε καλά».

Τέλος, εξήγησε πως επηρεάστηκε από το συμβάν, ενώ τόνισε πως μία συναυλία δεν πρέπει να γίνεται πολιτική εκδήλωση.

«Στενοχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος ήρθε για να ακούσει μουσική. Δεν είναι ωραίο μια συναυλία να γίνεται πολιτική εκδήλωση», ανέφερε.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA