//

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενημερώνουν ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δε θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές ομιλίες – συζητήσεις. Αυτές θα ξεκινήσουν ξανά το Σεπτέμβριο. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔιΜΙΝ

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των υπευθύνων του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων (ΔιΜΙΝ), η ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίου) με την με αρ. 9-6δ/5-7-2024) απόφασή της αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την έκδοση ενημερωτικού τεύχους του ΔιΜΙΝ. Η έκδοση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του ΔιΜΙΝ να αναδείξει τον πλούτο των επτανησιακών Μουσείων που είναι μέλη του και ανήκουν στη γεωγραφική περιοχή των Ιονίων Νήσων και γενικότερα να προβάλει την επτανησιακή πολιτιστική κληρονομιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και την Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς διοργανώνει στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου στις 21 και 24 Ιουλίου εκδηλώσεις με θέμα «Πέτρα και Άνθρωπος». Μετά την ακύρωση της Έκθεσης Γλυπτικής του Ηλία Κάσση λόγω κάποιου προβλήματος που δημιουργήθηκε στον καλλιτέχνη, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

–Κυριακή, 21 Ιουλίου, 9 μ.μ.: Θα μιλήσουν η Δώρα Μαρκάτου με θέμα Η πέτρα στην Τέχνη και ο Πέτρος Πετράτος με θέμα Η Πέτρα του Μύθου και της Ιστορίας. Θα ακολουθήσει ο μουσικός και ερευνητής Κωστής Φραντζής, ο οποίος θα παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα ηχοτοπιακή σύνθεση με τίτλο Στον κύκλο της Πέτρας. Τη βραδιά θα κλείσουν η φιλόλογος Αντζουλέτα Αραβαντινού και η ηθοποιός Κορίνα Κατσούρη, οι οποίες θα απαγγείλουν ποιήματα από την ποιητική συλλογή του Πέτρου Πετράτου Ωδή στην Πέτρα.

— Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 9 μ.μ.: Θα μιλήσει ο Διονύσης Γαρμπής  με θέμα Ιστορώντας την πέτρα. Το παράδειγμα των λιθοξόων από τα Φραγκάτα της Κεφαλονιάς. Θα ακολουθήσουν χοροί από τον Καλλιτεχνικο-χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας» σε διδασκαλία του Διονύση Μπάλλα.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA