//

Αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό στέλνει ο Χρυσοχοϊδης στη Ζάκυνθο – Λοιπά Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη στη Ζάκυνθο

«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την ασφάλεια»

«Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε στους κατοίκους ότι είμαστε αφοσιωμένοι στο να υπηρετούμε την ασφάλειά τους. Τις επόμενες μέρες θα αλλάξει η πραγματικότητα της Ζακύνθου και θα βελτιωθεί σημαντικά, έτσι ώστε οι κάτοικοι πρωτίστως και τα παιδιά τους να είναι ασφαλή. Και ταυτόχρονα, οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι έρχονται σε έναν τόπο που σέβεται την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα», επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά το πέρας συσκέψεων με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και φορείς στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, το νησί της Ζακύνθου και πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις δίνοντας έμφαση σε θέματα ασφάλειας, ιδίως στα «δύσκολα σημεία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί για να αντιμετωπίσουν τα έντονα ζητήματα που προκύπτουν μέσα στη θερινή περίοδο σε συνδυασμό και με την αύξηση της τουριστικής κίνησης, ενώ σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο, από Σεπτέμβριο πλέον, να υπάρξει μόνιμη ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί.

«Εξετάσαμε με τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας όλα τα θέματα της ασφάλειας, προκειμένου οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς. Αποφασίστηκε να υπάρξει μια μεγάλη ενίσχυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου με δεκάδες αστυνομικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν την τάξη και την ασφάλεια στα δύσκολα σημεία, όπως ο Λαγανάς», είπε και αναφέρθηκε αναλυτικότερα στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

Ειδικότερα, είπε:

•           Υπάρχει ενίσχυση και είναι εδώ παρόντες Αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών από την Αθήνα, οι οποίοι θα εργαστούν όλο το καλοκαίρι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

•           Είναι στο νησί και οι μόνιμες ομάδες αστυνομικών με προανακριτικά καθήκοντα.

•           Θα είναι εδώ, αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό για τα θέματα και των ναρκωτικών και της λειτουργίας περιοχών, οι οποίες -όπως ο Λαγανάς- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τάξης και ασφάλειας. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας με τον Μ. Χρυσοχοΐδη να επισημαίνει πως, «έχουμε αρκετά περιστατικά στη Ζάκυνθο. Η ενδοοικογενειακή βία αντιμετωπίζεται με ένα πολύ σπουδαίο Γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας που λειτουργεί με 8 αστυνομικούς, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ καλά». Κάλεσε, δε, «όλα τα θύματα να ανοίξουν τα στόματά τους, να καταγγέλλουν περιστατικά», καθώς «η αστυνομία θα είναι δίπλα τους». Ενώ σε ότι αφορά σε θέματα ανήλικης παραβατικότητας σημείωσε πως «ασχολούμαστε ενεργά με τα θέματα της βίας ανηλίκων και εντός, αλλά και έξω από τα σχολεία. Είμαστε εδώ με μικρές, αλλά καθοριστικές δυνάμεις σε κάθε συγκέντρωση ανηλίκων, να επιβάλλουμε την τάξη. Καλώ όμως τους γονείς, όπου υπάρχουν παιδιά, συστηματικά παραβατικά, να ασκούν επιμέλεια, διότι πρωτίστως η ευθύνη ανήκει σε αυτούς», κατέληξε σχετικά.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος του Λαγανά, ο Επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, Εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Ξενοδόχων Ζακύνθου, των επιχειρηματικών Συλλόγων, όπως και του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και των Ραδιοταξί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, προκειμένου, όπως είπε,  να δοθεί μια απάντηση στα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών, βασιζόμενη στην αποστολή της πολιτικής και των πολιτικών για να προάγουν τη ζωή των ανθρώπων στο καλύτερο. Παράλληλα, επισήμανε και το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τονίζοντας πως , «σε συνεργασία με το Δήμο, ανάλογα με το τι άδεια λειτουργίας έχει ο καθένας, η αστυνομία θα εφαρμόσει τη νομιμότητα, επαναλαμβάνω, λειτουργώντας όλα αυτά τα καταστήματα, με βάση τον τύπο της άδειας που έχουν. Επίσης, είμαι έτοιμος να δεχθώ, αν ο Δήμος αποφασίσει συγκεκριμένη ώρα λειτουργίας των καταστημάτων, να εφαρμόσουμε αυτήν την απόφαση, με ευλάβεια, με αφοσίωση, γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν, οι άνθρωποι αυτοί που εργάζονται όλη την ημέρα πρέπει να ξεκουράζονται και τη νύχτα να κοιμούνται. Να δείξουμε σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας», κατέληξε.

Συνελήφθη αλλοδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης στην Κέρκυρα

  Κατασχέθηκαν -10- δενδρύλλια και -142- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (16.07.2024), το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 79χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 79χρονου, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -142- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -10- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,30- μέτρα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Ζάκυνθο, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, προσωπικών δεδομένων και ραδιοσταθμών

  Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,  το χρηματικό ποσό των -26.330- ευρώ, φυσίγγια των 9mm, κάμερες παρακολούθησης και φορητός πομποδέκτης που εξέπεμπε στη ραδιοσυχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες (16.07.2024), το πρωί, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 37χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, προσωπικών δεδομένων και ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες, όχημα και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•           μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης,

•           -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές,

•           το χρηματικό ποσό των -26.330- ευρώ,

•           -100- φυσίγγια των 9mm και -1- γεμιστήρας για το ίδιο διαμέτρημα,

•           -2- κυνηγετικά όπλα,

•           φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μονάδα σταθερού υπολογιστή,

•           -4- κάμερες παρακολούθησης χώρου, – τοποθετημένες περιμετρικά οικίας-,

•           φορητός πομποδέκτης, που εξέπεμπε στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,

•           σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις και

•           -1- κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA