//

50 Χρόνια Δημοκρατίας: Το Κοινωνικό Κράτος στη Μεταπολίτευση

Προδημοσίευση από το νέο, υπό έκδοση βιβλίο της διαΝΕΟσις με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δημοκρατική μετάβαση του 1974.

Η περίοδος της Μεταπολίτευσης άλλαξε την Ελλάδα. Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, η χώρα αποκατέστησε ομαλά και γρήγορα τη δημοκρατία της, έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, “έχτισε” νέους θεσμούς στην υγεία και στην παιδεία, υποδέχθηκε μετανάστες και έζησε δύο μεγάλες διαδοχικές κρίσεις, στην οικονομία και στην υγεία.

Με αφορμή την επέτειο αυτής της ηχηρής αλλαγής σελίδας, η διαΝΕΟσις συμμετέχει στον εν εξελίξει, ζωντανό δημόσιο διάλογο για την αποτίμηση της περιόδου με την έκδοση ενός συλλογικού τόμου, ο οποίος προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024. Η έκδοση θα σχολιάζει τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες της χώρας με σκοπό τόσο να προκαλέσει τον στοχασμό και τον διάλογο όσο και να αναδείξει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μια πρόγευση του τόμου αυτού δίνουμε σήμερα, καθώς προσεγγίζουμε την επέτειο της 24ης Ιουλίου, με το κείμενο του Μάνου Ματσαγγάνη, καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Οικονομίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα “Το κοινωνικό κράτος στη Μεταπολίτευση”.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μάνου Ματσαγγάνη www.dianeosis.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA