//

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: Ημερίδα με θέμα τον Πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Κέρκυρας

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα τον Πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Κέρκυρας., που συνδιοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της,  μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας και την Αγρωγή Συμβουλευτική, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στην Κέρκυρα.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν  σημαντικά θέματα όπως οι δυνατότητες χρηματοδότησης που δημιουργούνται μέσω των Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης της τρέχουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,  το Σύστημα Παροχής Δωρεάν Γεωργικών Συμβουλών στους Αγρότες της Κέρκυρας, καθώς και η Προσέγγιση «Έξυπνες Αγροτικές Περιοχές τον 21ο Αιώνα» (Έξυπνα Χωριά).

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κος Γιάννης Τρεπεκλής, κατά την διάρκεια της οποίας έκανε σημαντικές παρεμβάσεις/παρατηρήσεις  για τα θέματα που παρουσιάστηκαν ενώ παρευρέθησαν και παρακολούθησαν όλη τη συζήτηση οι Αντιπεριφερειάρχες, κύριοι Δήμου,  Μάμαλος, Κουλούρης, Αρμενιάκος, Γκοτζιάλης, Αργυρός και κα Μόσχου. Τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κος Νικόλαος Βραδής. Παρόντες ήταν από την Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας, ο Πρόεδρος, κος Σωκράτης Τρύφωνας και ο Γενικός Διευθυντής, κος Σταύρος Σταυρόπουλος, πρόεδροι/ εκπρόσωποι αγροτών και παραγωγών, καθώς και ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου/ Τμήματος Πληροφορικής, κος Μάρκος Αυλωνίτης. Τον συντονισμό του Προεδρείου είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, κος  Κωνσταντίνος Τσιριγώτης και στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΙΝ.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να δημιουργήσει έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των παραγωγικών φορέων και των ΟΤΑ 1ου & 2ου Βαθμού του νησιού, με προφανή στόχο την αρμονική συνεργασία όλων των μερών που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό Τομέα της Κέρκυρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Τσιριγώτης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι από το φθινόπωρο θα ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον αρμόδιο Φορέα του Κράτους για προστασία της προέλευσης και ταυτότητας στα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητάς τους, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ώστε να εξεταστεί η υποβολή φακέλου για απόκτηση πιστοποίησης «ΠΟΠ» και «ΠΓΕ» σε προϊόντα των Ιονίων Νήσων, διαδικασία που λόγω των εθνικών και κοινοτικών ελέγχων που περιλαμβάνει, μπορεί να αποβεί μακροχρόνια και χρειάζεται έγκαιρη προετοιμασία.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA