/

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

         Πετυχημένη, κατά γενική ομολογία, κρίθηκε απόψε η πρώτη μέρα του διήμερου αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Η παρουσία του κόσμου έδειξε την ανάγκη που έχουμε από επίκαιρες αλλά ποιοτικές εκδηλώσεις.

         Ενδιαφέρον το 10λεπτο βίντεο που προβλήθηκε για τα Βαρώσια μετά από μια σύντομη εισαγωγή από τον Κύπριο παραγωγό του βίντεο Τώνη Τουμαζή, αρκετά κατατοπιστική η ομιλία του καθηγητή ιστορικού Σπύρου Σακελλαρόπουλου και πολύ συγκινητικές οι διηγήσεις/αφηγήσεις του Γιώργου Χαριτωνίδη απατώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Σοφίας Νεοφύτου. Και η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά χάρη στη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Πολλάτου και με την Ευαγγελία Φραγκιά στο πιάνο.

         Αύριο Τρίτη, 9 Ιουλίου, δεύτερη μέρα του αφιερώματος θα ακούσουμε την ομιλία του Γιώργου Μύαρη για τις καταστροφές των πολιτιστικών μνημείων στην κατεχόμενη Κύπρο και του Πέτρου Πετράτου για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της Κεφαλονιάς και των Κεφαλονιτών στον Κυπριακό Αγώνα. Και η εκδήλωση θα κλείσει με το χορευτικό τμήμα της «Χωροπούλας» σε διδασκαλία της Ελένης Αραβαντινού. Ταυτόχρονα, στον προθάλαμο του Μουσείου λειτουργεί Έκθεση Βιβλίου σχετικά με το Κυπριακό Ζήτημα, ενώ στη μεγάλη εσωτερική αίθουσα συνεχίζεται η λειτουργία της Έκθεσης Γλυπτικής  του γλύπτη Μεμά Καλογηράτου.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA