//

Μεγάλη προσοχή. Νέα απάτη. Το νέο κόλπo στους ελληνικούς δρόμους -Πώς προσπαθούν να ξεγελάσουν ανυποψίαστους οδηγούς

Με «όπλο» τους ένα κομμάτι χαρτί, οι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους οδηγούς, αποκομίζοντας κέρδος.

Δεν έχει τέλος η ευρηματικότητα πολλών απατεώνων, οι οποίοι επινοούν συνεχώς νέους τρόπους προκειμένου να πιάνουν στα δίχτυα τους ανυποψίαστους οδηγούς για ίδιον όφελος.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών στο διαδίκτυο, το τελευταίο διάστημα στους ελληνικούς δρόμους έχουν καταγραφεί απόπειρες παραπλάνησης οδηγών με σημειώματα στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων στα οποία οι αετονύχηδες επισημαίνουν στα υποψήφια θύματά τους, ότι νωρίτερα είχαν προκαλέσει ζημιά στο δικό τους ΙΧ και ως εκ τούτου πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάστασή της.

Ένα τέτοιο περιστατικό αναρτήθηκε πρόσφατα στην ομάδα “Petrolheads” στο Facebook, με την οδηγό-στόχο να δημοσιεύει σχετική φωτογραφία, αλλά και το περιεχόμενο του σημειώματος, όπου αναγράφονταν τα εξής:

«Καλησπέρα σας, Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο…… Χθες τρακάρατε το αμάξι μου, που ήταν μπροστά σας όταν κατέβηκα να το πάρω. Τα σχήματα στον σπασμένο προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου φέρουν το ακριβές σχήμα του προφυλακτήρα του δικού σας. Παραταύτα δεν θελήσατε να λάβετε ευθύνη αυτού που προξενήσατε. Το μόνο που ζητάω είναι μία υπεύθυνη δήλωση σας ώστε η ασφάλεια σας να πληρώσει για τις φθορές».

Απάτη με σημείωμα στο παρμπρίζ

Η δημοσίευση συγκέντρωσε δεκάδες σχόλια, με χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να επισημαίνουν ότι οι απατεώνες αναζητούν στους δρόμους αυτοκίνητα που φέρουν ζημιά η οποία ταιριάζει με αυτή που έχει το δικό τους όχημα και στη συνέχεια ζητούν από τον οδηγό-στόχο τους να επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε η ασφαλιστική του εταιρεία να την καλύψει.

Παράλληλα, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους πολλές φορές επιστρατεύουν και «μάρτυρες», οι οποίοι αναφέρουν ότι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την πρόκληση της ζημιάς.

Επομένως, συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην γνωστοποιούν τα προσωπικά τους στοίχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων οδηγών έχουν καταγραφεί και στο εξωτερικό, με πολλούς να έχουν πέσει στην παγίδα των απατεώνων.

Πηγή: Car&motor

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA