//

«Αλέξανδρος εναντίον Δαρείου» Το νέο βιβλίο του Ηλία Τουμασάτου

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Ηλία Τουμασάτου “Alexander vs. Darius” (Αλέξανδρος εναντίον Δαρείου) στην αγγλική γλώσσα. Είναι το πρώτο μυθιστόρημά του για ενήλικες που δημοσιεύεται, έξι χρόνια μετά το εφηβικό «Ο Οδυσσέας στη χώρα των μυθικών σκύλων» (2018, εκδ. Αιγιαλός). Σε πρώτη φάση, το μυθιστόρημα κυκλοφορεί αποκλειστικά στις διαδικτυακές πλατφόρμες Amazon και Rakuten Kobo.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα, στη σκοτεινή δεκαετία της οικονομικής κρίσης. Κλειστές τράπεζες, πολιτική αστάθεια, κοινωνικές αναταραχές, άστεγοι, ουρές στα συσσίτια, υψηλή ανεργία, εγκληματικότητα, εξαθλιωμένοι μετανάστες. Ο Αλέξανδρος, μεσήλικας δημόσιος υπάλληλος, ζει σε μια γωνιά του κέντρου της πόλης, κάποτε υπόδειγμα αστικής ζωής, τώρα βυθισμένη στη φτώχεια. Βλέποντας τον κόσμο του να καταρρέει, ενστερνίζεται τις ακραίες ξενοφοβικές αντιλήψεις του Κόμματος, που έχει αναλάβει να «καθαρίσει» την περιοχή. Ένα βράδυ, ο Αλέξανδρος προσφέρει καταφύγιο σ’ έναν άγνωστο νεαρό, ο οποίος είχε προηγουμένως πέσει θύμα βίαιης επίθεσης. Συνειδητοποιεί ότι ο άνθρωπος που έσωσε είναι ένας από εκείνους που θα έπρεπε κανονικά να μισεί. Είναι ο Δαρείος, παράτυπος μετανάστης από το Ιράν.

Οι δύο άνδρες θα γνωριστούν σταδιακά και θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν πως τα στερεότυπα που έχουν σχηματίσει ο ένας για τον άλλον δεν ισχύουν. Ο «ρατσιστής» Αλέξανδρος είναι ένας φοβισμένος μοναχικός τύπος, ο «λαθρομετανάστης» Δαρείος σπουδάζει αρχαία ελληνικά. Οι δυο τους θα εμπλακούν στη δίνη μιας ευρύτερης σύγκρουσης, στην οποία εμπλέκονται οι ακραίοι του Κόμματος, η Μαφία, η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη. Πτυχές του εαυτού τους που δεν μπορούσαν να φανταστούν, αλλά και… σκελετοί κρυμμένοι σε ντουλάπες θα αποκαλυφθούν καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται και η σχέση των δύο ανδρών γίνεται πιο στενή.

Μπορεί να επικρατήσει η αγάπη στην εποχή των τεράτων;

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο:

Σε έντυπη μορφή (με μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο) και ηλεκτρονική μορφή (kindle), στα διαδικτυακά καταστήματα της amazon (πληκτρολογώντας στην Αναζήτηση: Alexander vs Darius)

Σε ηλεκτρονική μορφή (epub) από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Rakuten kobo.

Για να διαβάσετε το βιβλίο στον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή kindle ή έναν οποιονδήποτε (δωρεάν επίσης) epub reader.

Μπορείτε επίσης να το διαβάσετε μέσω ηλεκτρονικής συσκευής ανάγνωσης kindle και να το κατεβάσετε δωρεάν αν έχετε το πρόγραμμα Kindle Unlimited.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA