/

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν -3- μέλη της

Κατασχέθηκαν, -7- ισόποσες συσκευασίες κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -915- ευρώ, -4- κινητά τηλέφωνα, -2- τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις και -1- ι.χ. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, βραδινές ώρες του Σαββάτου (15.06.2024) έως πρώτες πρωινές ώρες χθες (16.06.2024), στη Ζάκυνθο, -2- ημεδαποί (21 ετών) και αλλοδαπός (19 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε, οι δύο ημεδαποί, προμηθεύονταν από τον 19χρονο αλλοδαπό και εν συνεχεία διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, κατ’ εντολή ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, -αρχικά- εντόπισαν τους -2- ημεδαπούς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο ι.χ. ιδιοκτησίας του ενός εξ αυτών και τους συνέλαβαν, καθώς, στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•           -3- ισόποσες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -1,5-γραμμαρίων,

•           μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

•           -2- κινητά τηλέφωνα και

•           το χρηματικό ποσό των -825- ευρώ.

Εν συνεχεία, συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ο 19χρονος αλλοδαπός, στην περιοχή του Λαγανά, καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -4- ισόποσες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους -2- γραμμαρίων, -2- τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις, -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -90- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε το ι.χ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA