/

Ο Χατζηδάκης καλεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή! – Η επιστολή – γρίφος(;) – Ετοιμάζεται η συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη;

Έτσι εξηγείται η απροθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου η άλλη υποψηφιότητα που θα προτείνει ο Μητσοτάκης για την προεδρία της Δημοκρατίας

Πέφτουν οι μάσκες! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει βάλει πλώρη προς το κέντρο, προκαλώντας την οργή της παραδοσιακής δεξιάς, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, «απλώνει το χέρι του» στον δεξιό Στέφανο Κασσελάκη που προσπαθεί μάταια να πείσει τους ψηφοφόρους του για τις αριστερές του πεποιθήσεις.

Με εξέλιξη-«βόμβα» ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής προτείνοντας να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την Οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Μάλιστα επισημαίνει ότι στην Επιτροπή μπορεί να κληθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης!

Όλα δείχνουν ότι μετά τον εκλογικό καταποντισμό των κομμάτων, η συγκυβέρνηση είναι προ των πυλών και κάπως έτσι εξηγείται η απροθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου η άλλη υποψηφιότητα που θα προτείνει ο Μητσοτάκης για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφέρει λοιπόν στην επιστολή του ο Χατζηδάκης: «Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος».

Αναλυτικά η επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δυο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την Οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης».

Πηγή: newsbreak.gr

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA