/

Παγιώνει το προβάδισμα έναντι του Μπάιντεν ο Τραμπ – Προηγείται 2 ποσοστιαίες μονάδες παρά την καταδίκη

«Κλειδώνει» το προβάδισμά του εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζοντας 2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Τζο Μπάιντεν. Ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουπλικάνων προηγείται σε νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos στην κούρσα για τις κάλπες του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περί το 41% των ερωτηθέντων κατά την η διήμερη δημοσκόπησης απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Τραμπ εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές ενώ τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο θα ψήφιζαν 39%.

Περίπου 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν αναποφάσιστοι ή επιλογές τρίτων κομμάτων ή δεν πρόκειται να ψηφίσουν..

Προηγούμενη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, την περίοδο 31 Μαΐου-1η Ιουνίου, είχε δείξει τον Μπάιντεν να προηγείται του Τραμπ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες- 41% έναντι 39%.

Η τελευταία δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι 10% των ερωτηθέντων θα επέλεγαν τον Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, αντιεμβολιαστή ακτιβιστή που κατεβαίνει ανεξάρτητος.

Αμφότεροι Τραμπ και Μπάιντεν μειονεκτούν σε σημαντικά θέματα δημοσκοπικά. Ο Μπάιντεν δέχεται επικρίσεις για την ηλικία του -81 ετών- ενώ πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος αντιτίθεται στην στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ στον πόλεμο με την Χαμάς.

Η τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διαπίστωσε ότι 80% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θεωρούν ότι η καταδίκη του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, δεν πιθανολογείται να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε σχέση με 61% που θεωρούν ότι η καταδίκη του Τραμπ δεν επηρεάζει την ψήφο τους.

Πηγή: newsbrake, ΑΠΕ-ΜΠΕ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA