/

Μια Αποτίμηση των Συναισθημάτων των Ελλήνων και του Ελληνικού Πολιτικού Κέντρου

Η νέα ανάλυση που δημοσιεύει η διαΝΕΟσις εστιάζει στα συναισθήματα που κυριαρχούν στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς και στην ταυτότητα του ελληνικού πολιτικού Κέντρου, όπως αυτά φαίνονται μέσα από τα ευρήματα της έρευνας “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες”.

&

Δημόσια Διαδικτυακή Συζήτηση: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 18:00 σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η διαΝΕΟσις δημοσιεύει σήμερα μια ανάλυση του επισκέπτη ερευνητή στο London School Of Economics Άγγελου Κίσσα, η οποία αποτελεί μια καταγραφή-αποτίμηση της συναισθηματικής κουλτούρας των Ελλήνων και της ταυτότητας του ελληνικού πολιτικού Κέντρου μέσα από τα ευρήματα της δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες – 2024”.

Στόχος της ανάλυσης είναι να αναδείξει κάποιες πτυχές της έρευνας, μέσα από μία συνδυαστική και συγκριτική ερμηνευτική ανάγνωση κάποιων ερωτημάτων της. Μία από αυτές τις πτυχές αφορά στη συναισθηματική μας κουλτούρα, δηλαδή στο πώς “νιώθουμε”, όχι ως μεμονωμένα άτομα αλλά ως κοινωνικά υποκείμενα με ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση. Η άλλη πτυχή της ανάλυσης, αφορά μία δοκιμαστική χαρτογράφηση της κουλτούρας του ελληνικού πολιτικού Κέντρου.

“Η συναισθηματική κουλτούρα δεν καθορίζεται, να το πούμε σχηματικά, τόσο από την υλική-οικονομική ή βιολογική μας ύπαρξη, όσο υπερκαθορίζεται διαλεκτικά από την κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική μας συνύπαρξη”, υπογραμμίζει ο Άγγελος Κίσσας.

Η διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνουν μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο “Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση”, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 18:00, με αφορμή τη δημοσίευση της σχετικής έκθεσης των δύο οργανισμών, καθώς και τα σχετικά αποτελέσματα από τη μεγάλη δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες 2024”.

Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στον νέο πολιτικό κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Ένωση σήμερα; Πώς έχουν αλλάξει οι οπτικές και οι απόψεις τα τελευταία 10 χρόνια;

Στη συζήτηση, την έναρξη της οποίας θα χαιρετίσουν ο Aντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και θα συντονίσει η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση, θα συμμετέχουν οι:

•           Μαρία Γαβουνέλη, Γενική Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, Kαθηγήτρια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ

•           Σπύρος Μπλαβούκος, Κύριος Ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ, Επικεφαλής Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘Αριάν Κοντέλλη’, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

•           Γιώργος Οικονομίδης, Καθηγηγής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ

•           Μάνος Παπάζογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Συστημάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA