//

Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλλονιάς: ΝΟΜΟΣ 4172/2013

Στη Δημοκρατία μας, που είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε μας λένε, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και αυτό. Δηλαδή, σύμφωνα με τον “δημοκρατικό” νόμο 4172/2013, με τις όποιες τροποποιήσεις του, οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταναλώνουν, πάντα βέβαια έναντι  νόμιμων αποδείξεων, το 30% των ετησίων δηλωθέντων εσόδων, το λιγότερο.  Από αυτόν τον νόμο, οι νομοθέτες εξαιρούν του φυλακισμένους (αν και πολλοί απ’ αυτούς έχουν αρκετά έξοδα! ) και τους υπηρετούντες στον Στρατό (πάλι καλά).

Πρόσφατα σε έλεγχο που έγινε από την εφορία σε ναυτικό συνάδελφο, βρέθηκε ότι ο συνάδελφος δεν είχε τηρήσει τον πάρα πάνω νόμο, απλά γιατί μέσα στο χρόνο έλειπε 7 μίση μήνες και στους τέσσερις και μισό μήνες δεν μπόρεσε να καταναλώσει το 30% αυτών που είχε δηλώσει.                                                                                                                                                            Προσέφυγε στο δικαστήριο, όπου φυσικά και λογικά δικαιώθηκε.  Άρα αν κάποια άλλη τέτοια περίπτωση υπάρξει, πρέπει να γνωρίζουν οι εν ενεργεία συνάδελφοι, ότι υπάρχει προδικασμένα τέτοια υπόθεση, αλλά θα πρέπει να προσφύγουν σε δικαστήριο, όπου και θα κερδίσουν σίγουρα την υπόθεση, σαν προδεδικασμένη! Σαν να λέμε, ότι κάθε φορά που θα προκύπτει τέτοια περίπτωση, πρέπει να μπει σε έξοδα ο ενδιαφερόμενος, γιατί οι δικαστικές αποφάσεις δεν αλλάζουν τους νόμους.

Πρέπει να προβεί η κυβέρνηση στην επίλυση αυτού του προβλήματος, που περισσότερο αφορά νέα παιδιά, χωρίς υποχρεώσεις, και που αυτός ο νόμος είναι ένας από τους λόγους που τους αποτρέπει να συνεχίσουν το επάγγελμα. Πολλά λέγονται στο να δώσουμε εναύσματα στους νέους να ακολουθήσουν το Ναυτικό επάγγελμα, αλλά μένουν όλα στα λόγια. Ας αρχίσουν από αυτό.

Μήπως όμως οι κυβερνώντες το ξανασκεφτούν και αλλάξουν τον νόμο, έτσι ώστε ο Έλληνας Πολίτης, σαν ελεύθερος που είναι, να ξοδεύει όσα αυτός νομίζει και πάντοτε νόμιμα, το 10, το 20, το 30, το 50, το 100% των νόμιμων εσόδων του ;. Δικά του δεδουλευμένα είναι! Αλλά το ξαναλέμε.

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!!!!

ΤΟ Δ.Σ. Του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας»

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA