//

Συνεχείς περιοδείες και δράσεις για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά το ΚΚΕ στις 9 Ιούνη

Στην Άσσο και το Φισκάρδο, περιόδευσε πρόσφατα, κλιμάκιο της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και συγκέντρωση – συζήτηση στους Βασιλικάδες  Ερίσου όπου από τον επικεφαλής του κλιμακίου, αναπτύχθηκαν οι άξονες της πολιτικής πρότασης του Κόμματος. Ανέδειξε την ευθύνες της ΕΕ στο κτύπημα των δικαιωμάτων του λαού, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει στους πολέμους και την συμπόρευση με αυτές της επιλογές διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, που με την συμφωνία των άλλων κομμάτων κάνουν την ζωή του λαού κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Στη συνέχεια στον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε αναδείχτηκαν λαϊκά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, αλλά και την ζωή τους και εξέφρασαν την αγωνιστική συμπόρευση και την στήριξη τους στο ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς στο Λιβάδι Παλλικής. Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους του ιχθυοτροφείου ο Αντώνης Ραλλάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και καταδίκης της ΕΕ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στους δυο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και η γενικότερη πολεμική προετοιμασία της, με την όποια συμφωνούν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα. Κάλεσε, οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα θα συνεχιστεί και θα εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης των ματωμένων πλεονασμάτων, των εκατοντάδων νέων αντιλαϊκών μέτρων που μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε κόλαση εκμετάλλευσης. “Ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ θα αντιπαλέψει την πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης ακόμη πιο αποτελεσματικά, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο”, τόνισε. Κάλεσε να ενισχύσουν το ΚΚΕ που θα μετατρέψει την ενισχυμένη του δύναμη, σε ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση του αγώνα, με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρωταγωνιστή στην πάλη για τα δίκια των εργαζομένων και του λαού και αποφασιστικότερη παρέμβαση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και με εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ. Ο Αντώνης Ραλλάτος ανάδειξε την πολιτική της ΕΕ που εξειδικεύει η κυβέρνηση της ΝΔ η όποια αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα τα εξαρτημένα άτομα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο των προγραμμάτων απεξάρτησης ώστε να υπηρετούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ στον τομέα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχουν σταθερές κρατικές δομές και εργασιακές σχέσεις, αφού τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο είναι μόνιμα αλλά και οξύνονται όσο η σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία σαπίζει και εντείνει τις κοινωνικές δυσκολίες του λαού. Κάλεσε τούς εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και γιατί αγωνίζεται για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ως εργαζόμενοι και γιατί αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά οξύνουν τα προβλήματα των εξαρτημένων. Στάθηκε και στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας χωρίς εκμετάλλευση, με τα κλειδιά της εξουσίας στα χέρια των εργαζομένων, του λαού ως προϋπόθεση για οριστική ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων από την εξάρτηση. “Για το άνοιγμα αυτού το δρόμου αγωνίζεται το ΚΚΕ που δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει το λαό και η παραπέρα ενίσχυσή του, θα αποτελέσει όχι μόνο έκπληξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και τις διακρατικές συμμαχίες τους όπως η ΕΕ, αλλά και δείκτης αποφασιστικότητας αγώνα και ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που επιτίθεται και εκμεταλλεύεται το σύνολο της ζωής των εργαζομένων, του λαού”, σημείωσε.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με την αντιπροσωπεία του Κόμματος να καλεί σε ενίσχυσή του, εφόσον αποτελεί τον μοναδικό και πραγματικό αντίπαλο της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν στην Ελλάδα. Σημειώθηκε ότι έτσι θα μπορέσουν να εκφράσουν, τη δυσαρέσκεια και αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης μέρας σε Ελλάδα και σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως και στο ρόλο της ΕΕ που από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λόμπυ και των επιχειρηματικών ομιλών.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA