/

Η Κατερίνα Δεμέτη με το ευρω-ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Περί συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Σαν μητέρα τριών νέων που αγωνιά για το μέλλον τους, σαν εργαζόμενη που βλέπει τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, σαν πολίτης που βιώνει ότι η δημόσια υγεία καταστρέφεται, σαν πρώην εκπαιδευτικός που αφουγκράζεται ότι η δημόσια παιδεία ξεπουλιέται, σαν άνθρωπος που διαπιστώνει ότι τα έργα υποδομής εγκαταλείπονται, ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία και το κέρδος θεοποιούνται, ότι η δικαιοσύνη ποδηγετείται και τα κοινωνικά δικαιώματα καταστέλλονται από τα γκλομπ των ΜΑΤ, σε μια Ελλάδα που η ζωή του απλού καθημερινού ανθρώπου  μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, και που όλα τα άλλα κόμματα λίγο πολύ συμφωνούν με αυτή την κατάσταση προσβλέποντας αποκλειστικά στη νομή της εξουσίας, πουθενά αλλού δεν θα μπορούσα να εκφράσω τη δική μου αντίθεση για έναν κόσμο που δεν μας ταιριάζει, παρά μόνο μέσα στον μόνο χώρο που διεκδικεί, αγωνίζεται, αποκαλύπτει, ενημερώνει και προστατεύει τον απλό άνθρωπο. Αυτό με ώθησε να συμπορευτώ με το ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Γιατί  κατά τη γνώμη μου, το ΚΚΕ μπορεί να υψώσει ανάστημα στη λαίλαπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ίδια έννοια που «τα φτερά μιας πεταλούδας στον Αμαζόνιο  μπορεί να φέρουν βροχή στην Κίνα», καθώς έχει άξιους και μαχητικούς εκπροσώπους που δεν αγωνίζονται για το ΕΓΩ τους, αλλά για το καλό των πολλών, των αδικημένων, των πληττόμενων από τα μέτρα που ψηφίζουν όλα τα άλλα κόμματα μαζί. Το ΚΚΕ έχει αγωνιστές που δε διστάζουν να υψώσουν το ανάστημά τους με γνώση, θάρρος και παρρησία. Γιατί μπορούν να πουν ΟΧΙ στον πόλεμο εκεί που όλοι οι άλλοι συναινούν στους εξοπλισμούς, μπορούν να πουν ΟΧΙ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου εκεί που όλοι οι άλλοι υποκλίνονται στα funds και τα οικονομικά trust. Μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, με ρεαλιστικές προτάσεις και πραγματική φιλολαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ θέλει με  την ενισχυμένη παρουσία του στην Ευρωβουλή να  γίνει το ανάχωμα για όλες τις σαρωτικές αλλαγές που προετοιμάζονται για εμάς χωρίς εμάς. Άλλωστε το ΚΚΕ είναι η μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της. Και αυτό το απέδειξε και το αποδεικνύει καθημερινά στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και σε κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής.  Θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην ηθική «της αλεπούς μέσα στο κλειστό κοτέτσι». Γιατί γνωρίζει ότι αυτή η φυλακή των λαών, δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Γιατί αυτή η Ε.Ε. δεν είναι ένωση. Είναι ένα είδωλο σαν την ωραία Ελένη της Τροίας. Η πραγματική Ελένη όμως έχει πνιγεί στα νερά της Μεσογείου μαζί με τους χιλιάδες πρόσφυγες.

Κατερίνα Δεμέτη

Αρχαιολόγος

Διευθύντρια Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

http://zakynthos-museumsolomos.gr/

https://www.facebook.com/museumsolomos/

https://intooutlook.blogspot.com/

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

H Κατερίνα Δεµέτη είναι Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, στο οποίο εργάζεται από το 2000. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην ερμηνεία της καθημερινής ζωής του τόπου της μέσα από την εικαστική γλώσσα.

Η επιστημονική της δραστηριότητα συνίσταται στην καταγραφή του πολιτιστικού αποθέματος με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμόζεται σε τρία µουσεία της Ζακύνθου, όπου μένει μόνιμα: του Μουσείου Σολωµού & Επιφανών Ζακυνθίων, του Μουσείου Ζακύνθου (Μεταβυζαντινό) και του Μουσείου για τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, του Δήµου Ζακύνθου.

Ως επιστημονική υπεύθυνη εργάστηκε για αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα. Μόνη ή σε συνεργασία,  είχε την ευθύνη για τη φιλολογική και γλωσσική επιμέλεια αρκετών εκδόσεων. Το 2012 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Τρίμορφο το βιβλίο της: «Από το INLOOK στο OUTLOOK. 82 κείμενα από τη ζωή των μορφών. Επιλογή από το Ζακυνθινό Τύπο (1991-2011)». Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Μητρώο Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Έχει διδάξει στο Τµήµα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισµικής Κληρονοµιάς του πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήµου Ιωαννίνων, στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ζακύνθου, σε Κέντρα Επαγγελµατικής Κατάρτισης και στον Όμιλο Φροντιστηρίων «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ».

Ως ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων έχει παρουσιάσει εικαστικούς καλλιτέχνες και έχει επιμεληθεί τους συνοδευτικούς καταλόγους. Εκπονεί Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Ιστορία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των θεματικών ενοτήτων και συγγράφει τη διπλωματική εργασία).

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ζακυνθινών Πολιτισμικών Ερευνών, Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων (Δι.Μ.Ι.Ν.).

Έχει τρία παιδιά: την Αναστασία (Τατιάνα) Λιβέρη, ειδικευόμενη Ψυχίατρο στο Νοσοκομείο Δαφνίου, την Ευφροσύνη-Μαρία (Έμμα) Λιβέρη βιολόγο, εργαζόμενη ως Clinical Trial  Assistant  στην Pfizer και το Σπύρο Λιβέρη, τριτοετή φοιτητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Ξάνθη.

Στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη Δημοτική Ενότητα Ζακύνθου.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA