/

Ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διήμερο μαζί με τον αν. Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση στην Κεφαλονιά και επίκεντρο τον τοπικό αθλητισμό

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχθήκαμε στην Κεφαλονιά τον αν. Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, σε ένα πολύ σημαντικό και παραγωγικό διήμερο για τον τοπικό αθλητισμό και τους εκπροσώπους του, καθώς πρόκειται για την μοναδική φορά που Υπουργός Αθλητισμού επισκέπτεται το νησί μας στην ιστορία του.

Χθες, σε μια πρωτόγνωρη συνάντηση – για τα αθλητικά δεδομένα των νησιών μας – συμμετείχα στην διευρυμένη σύσκεψη των τοπικών αθλητικών σωματείων και ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού, όπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Οι εκπρόσωποι των τοπικών αθλητικών σωματείων μας είχαν την ευκαιρία μέσω του ευρύτατου διαλόγου να καταθέσουν απόψεις και να καταγραφούν οι προτάσεις των σωματείων τους με στόχο τη σύνθεση και τον συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών.

Σήμερα το πρωί επισκεφθήκαμε το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και ακολούθως το Δημαρχείο Αργοστολίου και τον Δήμαρχο κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο. Ζητήσαμε τη συμβολή τους και την ανάγκη συνεργειών Δήμων και Περιφερειών για να διαδοθεί η κουλτούρα της άθλησης στην τοπική κοινωνία μας και να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να αθληθούν μέσω των ειδικών προγραμμάτων του Υπουργείου Αθλητισμού «Άθληση για όλους», τα οποία αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η επίσκεψη του Υπουργού στην Κεφαλονιά ολοκληρώθηκε με τελευταίο σταθμό το Ληξούρι και την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη και τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Συζητήσαμε για την σημαντική πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού και τα οφέλη της, κατά την οποία λήφθηκε υπόψιν για πρώτη φορά στα χρονικά η νησιωτικότητα ως προτεραιότητα στα κριτήρια ενίσχυσης χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, αμβλύνοντας τις διαφορές με τα σωματεία όλων των αθλημάτων της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός αποχαιρέτησε την Κεφαλονιά αφού μοιράστηκε μαζί μας την ξεχωριστή είδηση της πρωτιάς της Περιφέρειάς μας ως προς το αθλητικό δυναμικό των νησιών μας συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό τους. 

Πρόκειται για μια πρωτιά σε εθνικό επίπεδο που αποδεικνύει ότι παρά τις λιγότερες ευκαιρίες λόγω αντικειμενικών συνθηκών και δυσκολιών, ο δυναμισμός, η θέληση και η επιμονή των Κεφαλονιτών και Θιακών αθλητών μας κατακτούν τα υψηλότερα βάθρα και καταφέρνουν να αναδείξουν τα νησιά μας με μεγάλες νίκες.

Ως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποτελεί χρέος μου να συμβάλλω στην δημιουργία ενός υγιούς και φωτεινού αθλητικού οικοδομήματος για την νέα γενιά των αθλητών και των τοπικών σωματείων για το μέλλον του αθλητισμού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA