/

Νέα από την ΤΕ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της Κ.Ε.Ο.Ε. και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ .

Στο χώρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, Χρήστο – Παναγή Κουγιανό, αλλά και με το προσωπικό της Υπηρεσίας.

Από τις συζητήσεις, αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών με αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού και την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους. Επίσης, σημειώθηκε ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων που ξεπερνάει τα 50 ή ακόμα και τα 55 έτη.

Στους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου μοιράστηκε η ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την αντιπυρική προστασία.

Από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ αναφέρθηκε ότι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στην πολιτική προστασία χαρακτηρίζεται από την αντίληψη κόστους – οφέλους, που σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις της ΕΕ έχουν οδηγήσει στις τεράστιες καταστροφές λαϊκών περιουσιών καλλιεργειών, αιγοπροβάτων κατοικιών και στην εγκατάλειψη της διαχείρισης των δασών. Την κατάσταση έχει επιβαρύνει ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Τονίστηκε, ότι οι προϋποθέσεις ολοκληρωμένης προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα τις δασικές πυρκαγιές υπονομεύονται από την κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ που αντιμετωπίζει και τα δάση ως εμπόρευμα και πηγή βιομάζας για την υλοποίηση της ακριβής, αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής «πράσινης μετάβασης» που εξασφαλίζει κέρδη για τους ομίλους των ΑΠΕ και τους ξυλοβιομήχανους.

Παράλληλα, έγινε κάλεσμα και στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να ενισχύσουν το ΚΚΕ που έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη πολιτική προστασία, τη διαχείριση και αντιπυρική προστασία των δασών και αγωνίζεται για όλα τα αιτήματα των Πυροσβεστών και των εργαζομένων στα δάση, σε αντίθετη κατεύθυνση με τη δασική πολιτική της ΕΕ και των κατευθύνσεων της πολιτικής προστασίας, που είναι ενταγμένη στις αποφάσεις και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Kαταστροφή Υλικού

Βγήκαν ξανά από τα λαγούμια τους μέσα στη νύχτα – όπως συνηθίζουν – επίσημοι και ανεπίσημοι μηχανισμοί του αστικού κράτους, που μόνη έγνοια έχουν να ξηλώνουν προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ.  

Κατανοούμε τον πανικό τους γιατί αυτό που βλέπουν και αγχώνονται, το βλέπουμε και εμείς, δηλαδή τους χιλιάδες λαού και νεολαίας που βλέπουν την ελπίδα στο ΚΚΕ.

Τη δυνατότητα το ΚΚΕ να δυναμώσει ακόμα περισσότερο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός και οι αγώνες του, η δική του φωνή, η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

Γιαυτό και προσπαθούν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ να φτάσει πλατιά στον λαό του νησιού μας.

Τώρα δυνατό ΚΚΕ.

Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της,

στον αγώνα για την ανατροπή τους.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/6/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA