///

Συστήνεται για πρώτη φορά η Μ.Ε.Θ του Γ. Ν. Κεφαλονιάς με εξειδικευμένο προσωπικό

Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, συστήνεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και κατανέμονται 16 οργανικές θέσεις προσωπικού για τη στελέχωση των κλινών της με εξειδικευμένο προσωπικό.

Την Μ.Ε.Θ του Νοσοκομείου Αργοστολίου θα στελεχώσουν:

•           3 ειδικευμένοι ιατροί

•           1 Φυσικοθεραπευτής ΤΕ

•           4 Νοσηλευτές ΠΕ

•           8 Νοσηλευτές ΤΕ

Οι ανωτέρω δεκαέξι (16) θέσεις προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις των αντίστοιχων ειδικοτήτων, κατηγοριών και κλάδων της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και δεν συνυπολογίζονται στα ποσοστά του άρθρου 9 του Π.Δ. 87/1986 (Α’ 32).

Αυτή η σημαντική εξέλιξη αποτελεί τη βάση για τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ στον τόπο μας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα επιταχύνοντας τη διαδικασία στελέχωσής της.

Αξίζει να τονίσω ότι από το 2010 που ενσωματώθηκε στο νοσοκομείο μας η πολύ μεγάλη δωρεά του Κληροδοτήματος Γ. & Μ. Βεργωτή της πλήρους εξοπλισμένης Μ.Ε.Θ, δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια λειτουργίας της από πλευράς διοικήσεων του νοσοκομείου.

Το πρώτο αίτημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την στελέχωση της Μ.Ε.Θ  πραγματοποιήθηκε το 2022. Έκτοτε, και με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – το ίδιο έτος στο νοσοκομείο μας – ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες σε αγαστή συνεργασία με τον Διοικητή κ. Δημήτρη Μαρτίνη για να φτάσουμε έως εδώ σήμερα.

Για την προσπάθεια λειτουργίας της Μ.Ε.Θ θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με εντολή του οποίου κινήθηκαν για πρώτη φορά οι απαραίτητες διαδικασίες. Ακόμη, τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και ιδιαιτέρως τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Δημήτρη Μαρτίνη για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, μαζί φυσικά και την Γ.Γ Υπηρεσιών Υγείας κα. Λίλιαν Βιλδιρίδη για τη σημαντική συμβολή τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA