/

Νέα από τον Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτο

Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιών μας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιεί το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μου από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η χθεσινή επίσκεψη στο Μέγαρο της Βουλής των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των κηδεμόνων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου αποτέλεσε μια  όμορφη και ξεχωριστή στιγμή της κοινοβουλευτικής μου καθημερινότητας .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τη λειτουργία του.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου εκτίθενται μοναδικά εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία.

Οι συνάδελφοι Βουλευτές τους καλωσόρισαν στην Αίθουσα της Ολομέλειας με θερμό χειροκρότημα, όπου παρακολούθησαν από τα θεωρεία μέρος των κοινοβουλευτικών συζητήσεων που έλαβαν χώρα, γεγονός που ενθουσίασε τους μικρούς επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί τους. Οι εύστοχες ερωτήσεις και απορίες τους, στάθηκαν αφορμή  ώστε να τους ενημερώσω για  τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του βουλευτικού αξιώματος αλλά και για τις διαδικασίες που διεξάγονται στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες των μαθητών για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με τις αξίες της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας.

Ευελπιστώ η επίσκεψη των μικρών μας φίλων στη Βουλή να αποτελέσει εφαλτήριο για την συμμετοχή τους στα κοινά και να καταστούν ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

*******************

Συλλυπητήρια μηνύματα του Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτου

Πληροφορούμενος την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της αγαπημένης μητέρας του Αντιδημάρχου Αργοστολίου κ. Σπύρου Σαμούρη, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Συμπονώ και εύχομαι ολόψυχα δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους της που θρηνούν για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Να σας συνοδεύει για πάντα η ευχή της.

__________________________________

Η τοπική κοινωνία αποχαιρετά τον μαέστρο Βασίλη Μουντάκη, έναν άνθρωπο που δίδαξε γενιές μέσα από το χορωδιακό τραγούδι και προσέφερε πολλά στο Αργοστόλι και τον Πολιτισμό του. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. 

___________________________________________

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας και άξιου οικογενειάρχη Διονύση Κωνσταντάκη, πατέρα του Δημοτικού Συμβούλου Αργοστολίου Άγγελου Κωνσταντάκη. Απευθύνω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στα παιδιά του Άγγελο, Κώστα και Ανδρέα και σε όλους τους οικείους του που θρηνούν  για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Να σας συνοδεύει για πάντα η ευχή του.

*********************

Υποστήριξη Καταναλωτών, Καταπολέμηση της Ακρίβειας και Ενίσχυση Επιχειρήσεων με το Νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Τοποθετήθηκα με σημερινή μου ομιλία στη Βουλή επί του κρίσιμου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο: «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια να θωρακίσουμε την προστασία των καταναλωτών, να ενισχύσουμε την οικονομική μας ανάπτυξη και να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται από καταστροφές.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ανταποκρίνονται στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις και ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που καλύπτει το νομοσχέδιο είναι η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών. Οι νέες διατάξεις διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές θα είναι καλύτερα πληροφορημένοι για τις τιμές και θα προστατεύονται από παραπλανητικές πρακτικές. Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την ενίσχυση της διαφάνειας στη βιομηχανία και την αγορά, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε επιχειρήσεις που πλήττονται από καταστροφές.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της ομιλίας μου ήταν η επισήμανση της ανάγκης αντιμετώπισης της ακρίβειας, ένα ζήτημα που πλήττει έντονα τους Έλληνες πολίτες. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, απηύθυνε προσωπική επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας τολμηρές πρωτοβουλίες για την προστασία των καταναλωτών από τις ασύμμετρες δυνάμεις των πολυεθνικών εταιρειών.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της αγοράς και της οικονομίας μας, καθώς και προς την προστασία των καταναλωτών και την ενίσχυση των επιχειρήσεών μας.

Η υπεύθυνη στάση μας και οι συγκεκριμένες μας δράσεις αποδεικνύουν τη διαφορά μας από την πολιτική ανευθυνότητα και τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/E9YmN

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA