/

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προειδοποιεί ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή» από την Τουρκία

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «αδειάζει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, τονίζοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει κίνδυνο από τις δίχως τέλος τουρκικές προκλήσεις.

Σε μια αρχηγική εμφάνιση στη Βουλή, ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε το αφήγημα Μητσοτάκη περί «ήρεμων νερών» στα ελληνοτουρκικά. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνες χαρακτήρισε ενεργή την τουρκική απειλή των «νομικών και γεωγραφικών ορίων» της Ελλάδας και τόνισε ότι  «πρέπει να είμαστε έτοιμοι παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους».

Σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή» από την Τουρκία η οποία «αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να διατηρεί στάση υποτέλειας στον Σουλτάνο παρά τις συνεχείς παραβιάσεις και απειλές:

«Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει χώρα που αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας – και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων – και αμφισβητεί Διεθνή Συνθήκη που αφορά την μειονότητα, αυτό χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται τα γεωγραφικά και νομικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους και το καλό κλίμα το τελευταίο διάστημα».

Σε αντίθετη γραμμή από το Μαξίμου, ο Νίκος Δένδιας, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, κρούει τον κώδωνα αυξημένης επαγρύπνησης απέναντι στην Τουρκία και ζητάει ετοιμότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα. Αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα» δήλωσε ο υπουργός λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Τουρκία και τόνισε ότι τον διακατέχει μεγάλη αγωνία».

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA