//

Εορτασμός της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσε τα Επτάνησα στον έκτακτο απεσταλμένο της Ελληνικής Κυβέρνησης Θ. Ζαΐμη.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2024  μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 21ης  Μαΐου 2024.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΙΟΥ 2024

Ώρα 12:00 μ.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

Ώρα 21:00 μ.μ.: «Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ», Επετειακή Εκδήλωση για τα 160 Χρόνια της Ένωσης σε συνδιοργάνωση της ΠΙΝ,  με τον Δήμο Αργοστολίου και την Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ».

ΤΡΙΤΗ  21 ΜΑΙΟΥ 2024

Ώρα  08:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 11:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Γεράσιμος Γαλανός Εκπαιδευτικός 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση φορέων (εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, συνδέσμων αγωνιστών σωματείων αναπήρων κτλ), προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολουθεί  δεξίωση ανοικτή στο ευρύ κοινό στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου που στεγάζονται οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λάβει χώρα βράβευση του καλύτερου αθλητή/αθλήτριας από εκείνους τους συλλόγους που φέρουν αθλητές με πανελλήνια διάκριση. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προτίθεται να αναδείξει και να τιμήσει εκείνα τα παιδιά  που συνιστούν ένα δυναμικό και ευγενές παράδειγμα για τους νέους μας, προβάλλουν και αναδεικνύουν τον τόπο μας  προς τα έξω  και σαν την ελάχιστη δικαίωση του καθημερινού αγόγγυστου  μόχθου τους  για την κατάκτηση υγιών στόχων.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος η  κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου και τα της παρέλασης ο Δήμος Αργοστολίου.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Ευαγγελία Σαμόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο: 26713 60530 μέχρι την Δευτέρα  20 Μαΐου 2024.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA