//

ΚΟΒ Ιθάκης: ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

 Με αφορμή το κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Ιθάκης προς τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ιθάκης και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξανδρο Ταφλαμπά, σε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή του νησιού, του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη της Επάρχου Ιθάκης  αντιδημάρχων του νησιού και της διευθύντριας του ΚΥ Ιθάκης, για να συζητήσουνε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΥ Ιθάκης τονίζουμε το εξής:

Όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης  που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ), εφαρμόζοντας τη στρατηγική και της αποφάσεις της ΕΕ συντονισμένα, υιοθετούν πολιτικές που καμιά σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά έχουν στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση για τη υγεία του λαού, ενισχύουν την εμπορευματοποίηση των δημόσιων συστημάτων υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, νομοθετώντας το προηγούμενο διάστημα τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την εγκληματική υποστελέχωση, την κρατική υποχρηματοδότηση, την είσοδο εργολάβων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, τη μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τα πρόσφατα ψηφισμένα απογευματινά χειρουργεία.

Η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στόμα του λύκου, από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων κομμάτων της αστικής διαχείρισης για να προστατέψει τα συμφέροντα των εφοπλιστών κοστίζει στον ελληνικό λαό   500 χιλιάδες ευρώ ανά μέρα, ενώ το “νέο ΕΣΥ” που οικοδομεί η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι από τα παλιά υλικά του “κόστους- οφέλους”, των “δημοσιονομικών περιορισμών”, του “νοικοκυρέματος των δαπανών και των παροχών”, υλικά που χρησιμοποίησαν όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις και διαμόρφωσαν αυτό το απαράδεκτο, έως επικίνδυνο για το λαό, σύστημα υγείας. Αυτή η πολιτική και τα μέτρα όχι μόνο δεν αποτελούν λύση αλλά παράγοντες δραστικής επιδείνωσης των όρων ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Ως εκ τούτου τα παραπάνω προβλήματα που υπάρχουν και οξύνονται  και στο ΚΥ Ιθάκης δεν λύνονται από αυτούς που τα δημιούργησαν. Κατά συνέπεια καμία συνάντηση κορυφής δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που και γνωστό είναι στους συνομιλητές και χρονίζον.

Για το ΚΚΕ, δεν νοείται υγεία με κέρδος, “κόστος”, επιχειρηματική δράση. Δεν νοείται η υγεία, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, να είναι εμπόρευμα. Γι’ αυτό απαιτείται ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό, με πλήρη στελέχωση και εκπαίδευση του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού σε κλάδους και ειδικότητες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Αυτά διεκδικούμε και για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης, δηλαδή άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κάλυψη σε όλες τις ειδικότητες και λόγω της νησιωτικής ιδιαιτερότητας. Αιτήματα που οι κύριοι που θα βρεθούν στη συνάντηση τα απορρίπτουν αφού είναι δεσμευμένοι στις επιταγές της ΕΕ και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο λαός της Ιθάκης  έχει  κάθε λόγο να ενισχύσει  το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, να καταδικάσει την ΕΕ και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε ως “αντιπολιτευόμενη” συμπολίτευση. Να δώσει ηχηρή απάντηση σε όλους όσους του μαυρίζουν τη ζωή, σε όλους όσους “κοστολογούν” τη ζωή του.

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ!

ΜΕ ΚΚΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΟΒ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA