/

«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Π.Ι.Ν.: ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ»

Από την μια με ταχύτητα  έχει συσταθεί  ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Π.Ι.Ν. προωθώντας την  ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών , ο  ΦΟ.Δ.Σ.Α. προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης Αποβλήτων , οι  Μεταφορές Μαθητών είναι έρμαιο της αγοράς, η καθαριότητα των κτηρίων της Περιφέρειας έχει παραδοθεί  σε ιδιώτες, η Αντιπλημμυρική, Αντιπυρική και Αντισεισμική προστασία έχει δοθεί σε εργολάβους, οι Μελέτες στα ιδιωτικά Μελετητικά Γραφεία. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος των έργων και υπηρεσιών  έχει δοθεί σε  εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους. Από την άλλη  συνεχίζουν  και διευρύνονται τα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι στην Π.Ι.Ν., που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια ταχύτητα αλλά παραμένουν  άλυτα για χρόνια.

Ενδεικτικά τα πιο σημαντικά είναι:

•           Στέγαση &Σίτιση.

Παρά τις δεσμεύσεις των Περιφερειακών Αρχών σημερινής και προηγούμενης δεν έχει υλοποιηθεί η παροχή του Επιδόματος Στέγασης & Σίτισης προς τους υπαλλήλους δημιουργώντας νέα τάση φυγής ήδη υπηρετούντων και αποτρέποντας νέους (έστω ελάχιστους) να έρθουν.

•           Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά μεταξύ άλλων τις ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε Τμήματα υπηρεσιών  στην Περιφέρεια, τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, το ωράριο κ.λ.π.

•           Τεχνικός Ασφαλείας , Ιατρός Εργασίας.

Δεν έχουν προσληφθεί Τεχνικός Ασφαλείας και Ιατρός Εργασίας που είναι απαραίτητη για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε ένα τόσο μεγάλο εργασιακό χώρο, όπως προβλέπει και η νομοθεσία.

•           Εργαζόμενοι στην γέφυρα της Αγίας Μαύρας στην Λευκάδα.

Δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες με πολύπλευρους κινδύνους για την υγεία τους, 365 ημέρες τον χρόνο και δεν τους έχει δοθεί το Επίδομα Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας.

•           Εργαζόμενοι ΑΝΕΚΙ στην Κεφαλονιά.

Δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους πρώην  εργαζόμενους της ΑΝΕΚΙ Α.Ε.  ΟΤΑ (Κεφαλονιά) παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ζητώ από την Περιφερειακή Αρχή:

          Να ενημερώσει γιατί δεν έχει υλοποιήσει τα παραπάνω.

          Να ενεργήσει άμεσα   για την υλοποίηση αυτών.

          Να πάρει μέτρα  για την στήριξη των εργαζομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

          Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση σε όποια από τα παραπάνω  χρειάζεται απόφαση δικιά της και να την καταγγείλει για την μη υλοποίηση αυτών.

          Να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο συγκεκριμένα μέτρα για την υλοποίηση των παραπάνω.

Νίκος Γκισγκίνης

Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων

09.05.2024

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/5/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA