//

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου»

19 έως 21 Μαΐου 2024, Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου (Λομβάρδου 48 – Ζάκυνθος).

________________________________________

Η επιτροπή Ζακύνθου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου και με αφορμή την 160η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, διοργανώνουν ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου» με σκοπό την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Επτανήσων. Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου (φουαγιέ). Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην έκθεση με τη συμπλήρωση της σχετικής δήλωσης συμμετοχής.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να εξερευνήσει τις δημιουργίες σύγχρονων ζωγράφων, οι οποίοι αποτυπώνουν στα έργα τους θέματα από τα Επτάνησα που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση των νησιών του Ιονίου Πελάγους, με μια σύγχρονη προσέγγιση. Κάθε έργο, ανεξάρτητα από το στυλ και την τεχνική, αποτελεί μια προσωπική ερμηνεία των καλλιτεχνών για την πλούσια κληρονομιά των Επτανήσων και οι καλλιτέχνες καλούνται να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με ελευθερία, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τεχνική και μέθοδο εκφραστικής τέχνης στα έργα τους, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν περιλαμβάνουν υβριστικό, συκοφαντικό ή γενικά απρεπές περιεχόμενο που θα προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Πρόκειται για μια γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και μια πρόσκληση για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ποικιλομορφία και την ένταση των Επτανησιακών αισθήσεων.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στην έκθεση θα συμμετέχουν συνολικά τριάντα (30) καλλιτέχνες εκτός Ζακύνθου με προτεραιότητα εκείνων οι οποίοι διαμένουν σε άλλα νησιά των Επτανήσων (Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κύθηρα) πλέον αυτών που κατοικούν στο νησί της Ζακύνθου και με το μέγιστο τρείς συμμετοχές  ανά νησί. Σε περίπτωση μη αρκούμενης συμμετοχής από άλλο νησί των Επτανήσων πλην της Ζακύνθου, η αντίστοιχη συμμετοχή θα καλύπτεται από καλλιτέχνη που διαμένει είτε από άλλο νησί των Επτανήσων είτε διαμένει εκτός των Επτανήσων (π.χ. Αθήνα, Πάτρα κ.λ.π.), με βάση την ημερομηνία (03/05/2024) και την ώρα υποβολής (24:00) της δήλωσης συμμετοχής..

Κάθε συμμετοχή θα καθορίζεται από σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα υποβολής της δήλωσης συμμετοχής του καλλιτέχνη. Μετά τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας 3 Μαΐου 2024 και ώρα 24:00 ή την συμπλήρωση του αριθμού των τριάντα (30) συμμετοχών, δεν θα γίνονται δεκτές περαιτέρω δηλώσεις συμμετοχής.

Αναλυτικοί όροι και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή των καλλιτεχνών στην έκθεση, διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας: www.enosieptanision.gr, καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες  των κοινωνικών δικτύων που διαθέτει (facebook, twitter, pinterest, linkedin).

Επισυνάπτονται: 1) Όροι συμμετοχής 2) Δήλωση Συμμετοχής

Πληροφορίες ομαδικής έκθεσης

 «Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου»

Συνδιοργάνωση: Ένωση Επτανησίων Ελλάδας – Δήμος Ζακύνθου

Τίτλος: Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου

Τόπος: Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, Ελλάδα

Ημερομηνία: 19 – 21 Μαΐου 2024

Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Λυκούρεση

Επικοινωνία/Πληροφορίες: 6946255527-6980214198

Δηλώσεις Συμμετοχής: www.enosieptanision.gr / info@enosieptanision.gr

Για την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Γιαννουλάτος

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος

Ελένη Κονοφάου

Η Επιτροπή Ζακύνθου της ΕΕΕ

Νικόλαος Αρβανιτάκης

Διονυσία Βούτου

Αθηνά Στραβοπόδη

Η Καλλιτεχνική Σύμβουλος

Αθηνά Λυκούρεση

Για το Δήμο Ζακύνθου

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Παναγιώτης Βρυώνης

Όροι συμμετοχής

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/4/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA