//

Ο Δημήτριος Μεταλληνός υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον αξιόλογο και μαχητικό Πρόεδρο του πολιτικού φορέα ΝΙΚΗ κ. Δημήτριο Νατσιό, καθώς και τα σεβαστά μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, για την επιλογή μου ως υποψηφίου ευρωβουλευτού στις προσεχείς Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Η ανατροφή μου στην οικογένεια του μακαριστού πατέρα μου παπα-Γιώργη και της σεβαστής μητέρας μου πρεσβυτέρας Βαρβάρας, η συνολικά δεκάχρονη διαμονή μου στη Γερμανία, Η.Π.Α. και Αγγλία, οι ιστορικές και θεολογικές μου σπουδές, η 25χρονη διακονία μου στον χώρο της Νεότερης Ελληνικής-Ευρωπαϊκής και Εκκλησιαστικής Ιστορίας εντός και εκτός του Ιονίου Πανεπιστημίου, η βαθιά γνώση του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού ιδιαίτερα μέσα από τον χώρο της ευρωπαϊκής και ελληνικής κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής, η 15χρονη αυτοδιοικητική πορεία μου και κυρίως ο καθημερινός οικογενειακός και δημόσιος βίος μου, σφυρηλάτησαν την ύπαρξή μου με τις Ελληνορθόδοξες Αρχές, που υπηρετεί η ΝΙΚΗ.

Στη μαρτυρική αυτή πορεία και πορεία Μαρτυρίας, προσκαλούμε ΑΠΑΝΤΕΣ και κυρίως όσους πιστεύουν στον Πολιτισμό της Ψυχής, που αποτελεί την Ψυχή του Πολιτισμού.

Όραμά μας, να συμμετέχουμε μαζί με τους εκλεκτούς συνΑδελφούς μας, που κοσμούν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ, ως Ρωμηοί, δηλ. Έλληνες Ορθόδοξοι, στην Ευρώπη κι όχι ως παγκοσμιοποιημένοι Ευρωπαίοι στην πατρίδα μας Ελλάδα. Διότι οφείλουμε στη μακραίωνη ιστορία και τους προγόνους μας, να συνεχίσουμε τις ίδιες σωτήριες Αρχές για τη διακονία του συνανθρώπου και ολοκλήρου της Οικουμένης Του.

Με τις Αρχές αυτές και με Κοινοτικό πνεύμα, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα σύγχρονα κοινωνικά, αλλά και προσωπικά μας ζητήματα και να συνδιαμορφώσουμε έναν κόσμο Δικαιοσύνης, αλληλοκατανόησης, ενσυναίσθησης και εμπιστοσύνης.

Μία κοινωνία τοπική ή ευρύτερη με Θεό, άρα μια κοινωνία αυτοσεβασμού και σεβασμού του άλλου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συστρατεύομαι στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ, ζητώντας τις προτάσεις σας και τη στήριξή σας.

Με τη ΝΙΚΗ…

Καλόν αγώνα. Σας ευχαριστώ…

Δημήτριος Γ. Μεταλληνός

*****************************

Ποιος είναι ο Δημήτριος Μεταλληνός

Ο Δημήτριος Μεταλληνός, υιός του μακαριστού πατρός Γεωργίου και της πρεσβυτέρας Βαρβάρας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, έζησε στη Γερμανία (1970-75) και περάτωσε την εγκύκλιο παιδεία στο Νέο Ψυχικό (Αθήνα). Πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας και της Θεολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και του Εθνικού Ωδείου (πιάνο και εκκλησιαστική μουσική). Εξειδικεύθηκε στη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο «Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών» στο Queens College της Νέας Υόρκης (Η.Π.Α.). Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπηρετεί από το 1998 ως μόνιμο μέλος Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, θεραπεύοντας το γνωστικό αντικείμενο: «Οργάνωση και Τεκμηρίωση Αρχείων». Έχει συγγράψει μονογραφίες, μελέτες και επιστημονικά άρθρα, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ερευνητής σε ελληνικά, βρετανικά και γερμανικά αρχεία. Υπηρέτησε ως Διερμηνέας και Μεταφραστής της Γερμανικής και Αγγλικής στον Ελληνικό Στρατό, συμμετέχοντας σε αποστολές στο εξωτερικό.

Κατά την περίοδο 1998-2002 υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του νεοσύστατου Δήμου Φαιάκων, από το 2014 είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων και Διαποντίων, ενώ την περίοδο 2019 έως 31.12.2023 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι νυμφευμένος με τη Ληξουριώτισα Σπυριδούλα Κατερέλου και πατέρας τριών ενήλικων θυγατέρων.    

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/4/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA