//

Δυο νεαρές Ελληνίδες διαπρέπουν διεθνώς στον χώρο της κλασσικής μουσικής

Είναι κι οι δυο νεαρές ελληνίδες με λαμπρές κλασσικές μουσικές σπουδές στο εξωτερικό.

Η Ελεάνα Στράτου, μία διακεκριμένη καλλιτέχνης με εξαιρετική πορεία στο βιολί και δεκάδες διακρίσεις που από τον Οκτώβριο του 2023 φοιτά στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Χορού της Κολωνίας και η πιανίστα Ελεονώρα Αποστολίδη, διδάκτωρ του Louisiana State University School of Music, συνέπραξαν σε μια συναυλία στον χώρο που τις «ενώνει»: Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή», των οποίων είναι απόφοιτες.

Ο λόγος για ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο που συγκίνησε το κοινό με τη δεξιοτεχνία αλλά και το πάθος με τα οποία ερμήνευσαν έργα των Γιοχάνες Μπρας και Λούτβιχ Βαν Μπετόβεν.

«Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνησή μου απόψε, που επιστρέφω στο σχολείο μου για την αποψινή συναυλία. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορώ να παίξω στο σχολείο μου, το σχολείο που με βοήθησε να διεκδικήσω την υποτροφία της DAAD και να συνεχίσω έτσι τις σπουδές μου», με αυτά τα λόγια έκλεισε τη συναυλία η Ελεάνα Στράτου.

H Ελεονώρα Αποστολίδη έχει διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Ελεονώρα έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία, στο Βέλγιο, στις Η.Π.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/4/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA