//

Παγκεφαλληνιακή – Πανιθακήσια Απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με ομόφωνη απόφασή της, προκηρύσσει 24ωρη Παγκεφαλληνιακή – Πανιθακήσια Απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου, για όλους τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Η Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ριχνόμαστε όλοι στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους βιοπαλαιστές, ειδικά τους εργαζόμενους στα καράβια, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις κατασκευές και αλλού, που με τον ιδρώτα τους “τρέχει με χίλια” το “τουριστικό θαύμα”, να παλέψουμε μαζί για δωρεάν και Δημόσια Υγεία για όλους, χωρίς κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, για δωρεάν και δημόσια Παιδεία με σύγχρονες, ποιοτικές σπουδές για όλους, για να μην υπάρχουν χώροι εργασίας που θα είναι «μια απέραντη “κοιλάδα των Τεμπών”», λόγω των εργατικών δυστυχημάτων – εργοδοτικών εγκλημάτων που πληθαίνουν.

Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας για να μην περάσει το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας.

Στεκόμαστε περήφανα δίπλα στο λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Απαιτούμε να γυρίσει πίσω εδώ και τώρα η φρεγάτα “ Ύδρα”, καμία εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των μακελάρηδων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.-Ι.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/3/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA