///

Φίλοι της Ι. Μ. Εσταυρωμένου: Προς τον Βουλευτή Κεφαλλονιάς

Κύριε Βουλευτά,

Καταρχήν να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας γιατί με αυτήν την αναπάντεχη, σοκαριστική, οδυνηρή και άνευ προηγουμένου έκπληξη που μας επιφυλάξατε με τη θετική σας ψήφο στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκαλέσατε μέσα μας ένα σεισμό αυτοσυνειδησίας, αυτοκριτικής, αφύπνισης από τον εφησυχασμό μας ότι όλα βαίνουν καλώς . Ότι δεν υπήρχε περίπτωση η παραδοσιακή κοινωνία της Κεφαλονιάς να επιλέξει το ΝΑΙ που αντιβαίνει στις αξίες μας, στη λογική, στην πίστη μας.

Και τι θλιβερή διαπίστωση! Ο Κεφαλλονίτης βουλευτής αγνόησε τον αντιλήπτορα του νησιού, τον Άγιο Γεράσιμο. Μας υποχρεώσατε να πενθούμε κύριε βουλευτά. Ή μήπως ο Άγιος μας θέλει να χαιρόμαστε, να γλεντάμε και να το παίζουμε προοδευτικοί;

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙ̉’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.

Οι λέξεις δεν είναι ικανές να περιγράψουν το μέγεθος της προδοσίας που νοιώσαμε. Άλλωστε συμβαίνει και αυτό το πρωτοφανές: να αλλοιώνονται οι λέξεις και το νόημα τους , άλλη να είναι η ετυμολογία και η πορεία τους μέσα στο χρόνο και αλλιώς να χρησιμοποιούνται: κατά το δοκούν και κατά το σκοπούμενο. Όπως ειπώθηκε από κάποιο στοχαστή, τώρα τα βιβλία της Γλώσσας θα συγγράφονται … από το κοινοβούλιο κατά πλειοψηφία. Ίσως συγγράψει κι ένα νέο Ευαγγέλιο, αφού οι περισσότεροι δηλώνουν Χριστιανοί και όλοι , μα όλοι μιλούν για την αγάπη του Χριστού. Να οριοθετεί αυτό το νέο ευαγγέλιο πιο σωστά από ότι τα όρισε ο Δημιουργός. (η λέξη «όριο» μάλλον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους).

Υποψιαστήκαμε για μια στιγμή από την πιλάλα της Κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο ότι μπορεί και να ψηφιζόταν, αλλά ότι θα συνέπραττε ο δικός μας άνθρωπος, που του παραχωρούσαμε τιμητική θέση μπροστά στο Ιερό σε κάθε εμφάνισή του στους ναούς, ε, αυτό δεν το περιμέναμε. Τώρα ποιος επιθυμεί να τον βλέπει μπροστά στο Ιερό Αυτού που τόσο προσβλητικά αγνόησε;

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Η Εκκλησία δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε…» κατά το κυριολεκτικό πρότυπο κάποιων χωρών.

 Η Εκκλησία είναι τόπος συνάντησης προσώπων (αυτός ο όρος αναγνωρίζεται από το λεξιλόγιο σας;) και λογικής λατρείας του Θεού.

Όχι δεν είμαστε «καλύτεροι» από σας. Γνωρίζουμε ότι στα μάτια του Θεού «ὡς ράκος ἀποκαθημένης πᾶσα ἡ δικαιοσύνη ἡμῶν». Ἡσ. ξδ΄ 5 Αναγνωρίζουμε ότι δεν μπήκαμε στον κόπο να μελετήσουμε το «μνημόνιο» που έχει υπογράψει μαζί μας ο Κύριος (Ευαγγέλιο). Μας έχει προετοιμάσει ότι όσο πιο πολύ Τον αγνοούμε τόσο πιο πολύ θα υποφέρουμε από τις επιλογές μας. Εμείς… ευτελίσαμε την πίστη μας σε θρησκευτικά καθήκοντα και τυπολατρίες. Και τώρα το τσουνάμι του παραλογισμού και της διαφθοράς κοντεύει να μας πνίξει,. Αλλά τουλάχιστον αγωνιζόμαστε με πνεύμα μαθητείας στο Ευαγγέλιο , Ευχαριστίας και Μετάνοιας (=αλλαγής του νου προς το καλύτερο, διότι και αυτή θα σας είναι άγνωστη λέξη).

ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ:

 Είναι άλλο η αδυναμία και άλλο η ηθελημένη και εν πλήρει συνειδήσει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Γιατί , βέβαια, αυτός ο νόμος προσβάλλει τη δημιουργική ενέργεια και αλήθεια του Θεού (Γεν. 1, 27) (= βλασφημία)

Δυναμιτίσατε τη λογική μας. Είναι δυνατόν; Η άρνηση της Α(α)λήθειας να γίνεται νόμος του κράτους στο οποίο ανήκουμε και πληρώνουμε φόρους και όλες τις άλλες υποχρεώσεις μας;

 Είναι δυνατόν να εξισώνονται οι αξίες (όχι μόνο του Ευαγγελίου) με τις απαξίες, οι θεσμοί με την αναίρεσή τους, η ζωή με την άρνηση της; Να αλλοιώνονται οι λέξεις και τα νοήματά τους, να διαφημίζονται στρεβλά και έτσι να προβάλλονται και να διδάσκονται και να γίνονται προγράμματα επιμόρφωσης;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτε με τους ομοφυλόφιλους, ούτε με αυτούς που ‘προικίστηκαν’ χωρίς τη θέληση τους με αυτή την ιδιαιτερότητα, ούτε με αυτούς που την επιλέγουν. Βεβαίως γνωρίζουμε τι λέει η Αγία Γραφή και το σεβόμαστε απολύτως και ξέρουμε ότι ο Απόστολος Παύλος αναφέρει διάφορες κατηγορίες ανθρώπων που δεν θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού αν δεν προσπαθήσουν να βρουν τις ισορροπίες τους. Μέσα σε αυτές τις κατηγορίες άλλος λίγο, άλλος πολύ, είμαστε όλοι μας και όχι μόνο τα μέλη του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι μαζί τους, φτάνει να μην βρίζουν την πίστη και τα θρησκευτικά μας σύμβολα όπως κατ’ επανάληψη πράττουν και να μη μας προσβάλλουν επιδεικνύοντας προκλητικά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Δεν θα είχαμε αντίρρηση να βρείτε τις καλύτερες ρυθμίσεις για τα θέματά τους.

Το πρόβλημά μας έγκειται στο ότι νομοθετείτε ένα νόμο που εξισώνει την οικογένεια με τη μη οικογένεια, το φυσικό με το αφύσικο, το λογικό με το παράλογο (δεν ανήκουμε στους «προοδευτικούς» που ξεπέρασαν αυτούς τους διαχωρισμούς που ορίζονται από την ανθρώπινη (και όχι μόνο) ιστορία, τη φυσιολογία, τη βιολογία, την κοινή λογική, τις προδιαγραφές που όρισε ο Κύριος).

 Αυτός ο νόμος θεωρούμε ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση της κοινωνίας.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙ̉’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.

Και εδώ σας θέτουμε τα ερωτήματα που μας βασανίζουν:

Πριν διχάσετε για άλλη μια φορά την κοινωνία (διαίρει και βασίλευε;), υπολογίσατε ως πού μπορεί να φτάσουμε ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με ένα τέτοιο νόμο που τον στηρίξατε στην όμορφη λέξη Δικαίωμα; Π.χ φανταστείτε αν θα σας ενοχλούσε στη πλατεία Βαλλιάνου γεμάτη παιδάκια – ίσως και κάποια συγγενικά σας μεθαύριο- εσείς να πίνετε τον καφέ με κάποιο φίλο και να δείτε κάποιον να ασχημονεί με ένα σκύλο έτσι απλά και μόνο επειδή δηλώνει Queer και το θεωρεί δικαίωμα που του το προστατεύει ο νόμος;

Δεν είναι δα και επιστημονική αυτή η φαντασία. Διαβάσαμε ότι υπογράφηκε μνημόνιο, ώστε όλες αυτές οι παραλλαγές να μπορούν να έρχονται στον τόπο μας –η Ελλάδα φιλικός προορισμός, έτσι το είπαν – και να είναι ελεύθεροι να εκδηλώνονται. Είναι ψέμα;.

Η χιονοστιβάδα του παραλογισμού και της Ύβρεως έχει ξεκολλήσει και η κατρακύλα της έχει ανυπολόγιστες και απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

Αν συμφωνήσουμε μαζί σας, πώς θα κοιτάξουμε στα μάτια τον πατέρα και τη μάνα που μας γέννησε κα θα τους λέμε αυτό που υπήρξατε για μένα είναι το ίδιο που θα ζούσα με δυο τυχαίες γυναίκες ή δυο τυχαίους άνδρες;

Αν συμφωνήσουμε μαζί σας πώς θα κοιτάξουμε στα μάτια τον γιο και τη κόρη που γεννήσαμε και θα τους λέμε αυτό που είσαι για μένα κι αυτό που είμαι για σένα είναι το ίδιο που θα συνέβαινε αν ζούσες με δυο τυχαίες γυναίκες ή δυο τυχαίους άνδρες.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Δεν λέμε ΝΑΙ όπου να ’ναι και όπως να ’ναι επειδή το είπαν πρόοδο, εξέλιξη , δικαίωμα. Το μαύρο δεν γίνεται άσπρο όσες πλειοψηφίες και να το υποστηρίξουν.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙ̉’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.

«Αἰδώς Ἀργεῖοι νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι» «Ντροπή Αργείοι! Το μόνο βέβαιο που τώρα μας περιμένει είναι να χαθούμε». Ομήρου Ἰλιάς ,15.501 (συγγνώμη για την επιστροφή στο «σκοταδιστικό» ελληνικό παρελθόν).

Μα δεν έχουμε ευθύνη μόνο για τους δικούς μας. Πριν ψηφίσετε, διερωτηθήκατε τι σύγχυση θα υπάρχει μέσα στο μυαλό των παιδιών που θα αγοραστούν για υιοθεσία; Και καλά, δεχόμαστε από κάποιους να πάρουν «αγάπη». Τα υπαρξιακά ερωτήματα, όμως, αυτών των παιδιών ποιός θα τα απαντήσει;

Και τη σύγχυση στο μυαλό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ που από τη τρυφερή τους ηλικία θα διδάσκονται παντοιοτρόπως ότι είναι το ίδιο ομόφυλος και ετερόφυλος, μαμά και μπαμπάς ,σήμερα το ένα , αύριο το άλλο κλπ, κλπ ποιος θα τη διαχειριστεί; Οι Drag Queens; Αν αυτό δεν λέγεται βιασμός, κακοποίηση και έγκλημα στο δικό σας λεξιλόγιο, πως λέγεται; Είπαμε, όμως, πλέον οι λέξεις δεν υπάρχουν πια, τις πάτησε το Τρένο.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙ̉’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΊΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

Υποθέτουμε ασκήθηκαν …πιέσεις. Και τι με αυτό;

Υπάρχουν πράγματα, που έλεγε κι ο μπάρμπα Γιάννης (ο Μακρυγιάννης), και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σου δώσουν μη τα καταδεχτείς να τα πάρεις. Δεν πουλιούνται. Δεν τα παραχωρείς. Μη γίνεσαι Εφιάλτης. Ξεκαθάρισε τη θέση σου. Να μπορείς να κοιτάς τον πολίτη που σε ψήφισε στα μάτια κι όχι να ντρέπεται και να σε κοιτάξει εκείνος.

 «Και από τους άρχοντες πολλοί πίστεψαν σ’ Αυτόν, αλλά εξαιτίας των Φαρισαίων δεν το ομολογούσαν, για να μην τους διώξουν. Γιατί αγάπησαν περισσότερο τη δόξα των ανθρώπων παρά , τη δόξα του Θεού. [Ιω.12:42-43].

Εκτός κι αν είστε «υπερήφανος» και γνώστης όλου αυτού του πακέτου που συνοδεύει τον «νόμο». Πού να ξέρουμε; Βλέπετε που και στο δικό μας μυαλό φέρατε σύγχυση; Δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε τη λέξη νόμος, αφού προλάβατε και την καπαρώσατε εσείς με την ισχύ της εξουσίας («φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» – Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία την είπανε Αρετή και την ευλόγησαν. Ελύτης, άξιον εστί) Ψάχνουμε, πάντως, να βρούμε κάποια να αντιστοιχεί στο αρχέγονο νόημα του νόμου.

 Να, που φτάσαμε όλοι, βάζοντας λίγο λίγο κι ολοένα περισσότερο, νερό στο κρασί των αξιών μας και της έμπρακτης εφαρμογής τους: να μη μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το φαντασιωσικό , την αλήθεια από το ψέμα, το φυσικό από το αφύσικο (συγγνώμη μας ξέφυγε), το άσπρο από το μαύρο.

Εμείς NO PRIDE, κύριε βουλευτά. Εμάς μας εκφράζει ο απ. Παύλος: «Όσο για μένα, ας μη γίνει να υπερηφανευτώ για τίποτε άλλο, παρά μόνο για το Σταυρό του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού». ΓΑΛ., 6,14

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.

«Μανή, Θεκέλ, Φάρες». Δανιήλ,ε,25. (Μετρήθηκες, ζυγίστηκες, βρέθηκες ελλιπής)!

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Θα τα περιμένουμε όπως και τις απαντήσεις σας.

Σκληρόν εστί προς κέντρα λακτίζειν! (Πρ.26,24). Δεν γινόμαστε αρνησίθεοι, δεν διασύρουμε την Κεφαλονιά και την Ελλάδα στους λαούς και την ιστορία ντύνοντας τη πράξη της προδοσίας με καμία λέξη και για κανένα όφελος ,ούτε τουριστικό, ούτε πολιτικό, ούτε τοπικό! ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΠΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Μια και βρισκόμαστε στο Τριώδιο : Καλή μετάνοια σε όλους μας!

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Φ.Ι.Μ.Ε.» ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 9-3-2024

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/3/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA