//

Υποδοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Κοργιαλενείου 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου στη Βουλή των Ελλήνων

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Κοργιαλενείου 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου, στο οποίο υπήρξα μαθητής και ο ίδιος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου  περιηγήθηκαν στους χώρους της Βουλής , γνώρισαν από κοντά την ιστορία του Μεγάρου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της Αίθουσας της Ολομέλειας, όπου και χειροκροτήθηκαν από το Σώμα, γεγονός που ενθουσίασε τους μαθητές.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στάθηκαν αφορμή  ώστε να τους ενημερώσω για τη λειτουργία  του Κοινοβουλίου και τη συμβολή του ως θεσμός και πυλώνας του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. 

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς αποτελεί στοιχείο υψίστης αξίας οι νέες γενιές να μάθουν το έργο αλλά και την αξία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αλλά και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρο στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Είναι τιμή για μένα να υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μου από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ευελπιστώ να πυκνώσουν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλων σχολείων των  νησιών μας.

Εύχομαι η σημερινή επίσκεψη των μαθητών να αποτελέσει εφαλτήριο έμπνευσης για την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/3/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA