/

Nέα από την ΠΙΝ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος»

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος» του κ. Δημήτρη Τσιόδρα, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να καλωσορίσω στη Κέρκυρα, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τον φίλο Δημήτρη Τσιόδρα, έναν διακεκριμένο και έγκριτο δημοσιογράφο και έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής από την θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του συγγραφικού πονήματος του Δημήτρη που με την εμπειρία του και την γνώση του θα φωτίσει τις αθέατες πλευρές της διαδρομής που έχει διανύσει η χώρα μας σε αυτόν τον μεγάλο υπερεθνικό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, σύμφωνα με ένα παλιό σύνθημα και είναι όντως έτσι, η χώρα μας, ιστορικά, πολιτισμικά, πολιτικά ανήκει στην Ευρώπη, γιατί ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίχτηκε στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.

Το βιβλίο του φίλου Δημήτρη θα μας βοηθήσει να απαντηθούν ερωτήματα και να λυθούν απορίες για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τη θέση και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό το περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση αποτελεί ζητούμενο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με αφετηρία το Ευρωπαϊκό κεκτημένο θα συνεχιστεί η διαδρομή, θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι διαφορετικές προσεγγίσεις και θα φθάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Μπορώ να πω φίλε Δημήτρη δικαιωματικά επέλεξες την Κέρκυρα για να παρουσιάσεις το βιβλίο σου «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝOΠΟΙΗΣΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ», γιατί στο νησί μας φιλοξενήθηκε η ιστορική Σύνοδος Κορυφής το 1994, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την είσοδο της Αυστρίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας και επίσης σε αυτή την Σύνοδο αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί η Κύπρος στην επόμενη διεύρυνση.

Βεβαίως η παρουσίαση του Βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα έχει και άκρως επίκαιρο χαρακτήρα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε σε λίγους μήνες θα κληθούμε στις κάλπες για να επιλέξουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και εδώ επιτρέψτε μου να σταθώ, γιατί η επόμενη Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική θητεία θα είναι κρίσιμη, όπως κρίσιμα θα είναι και τα εθνικά μας θέματα και οι θέσεις της χώρας μας που θα διαπραγματευτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για αυτό το λόγο η επιλογή των προσώπων στους οποίους ουσιαστικά θα ανατεθεί αυτός ο ρόλος και αυτή η αποστολή, δηλαδή οι νέοι Ευρωβουλευτές, πρέπει να είναι άνθρωποι οξυδερκείς, με εμπειρία και γνώση, με αρχές και αξίες για να συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην κοινή προσπάθεια και στην υλοποίηση του οράματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Εύχομαι από καρδιάς Δημήτρη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου. Σε σένα προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία και να συμβάλεις με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο σε αυτό που περιγράφεις στο βιβλίο σου, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση από θέση ευθύνης».

Συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Υγείας- Παιδείας της Π.Ι.Ν

Την Παρασκευή 16/2/2024 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Κέρκυρας συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Υγείας-Παιδείας της Περιφέρειας Ι. Νήσων κ. Γιάννη Ζήκο.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης συμμετείχαν η Πρόεδρος κα. Πρωτοψάλτη Ασπασία, η Γ.Γραμματέας κα. Γουδέλη Αμαλία-Πηνελόπη και η Αναπλ.Γ.Γραμματέας κα. Μουμούρη Στυλιανή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους γονείς και τους μαθητές με έμφαση στο ζήτημα των σχολικών μεταφορών. Ο κ. Ζήκος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της περιφέρειας Ι. Νήσων στους γονείς/κηδεμόνες και στους μαθητές που αποτελούν βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, με έμφαση στο αυτονόητο δικαίωμα του συνόλου των μαθητών να μετακινούνται καθημερινά και με ασφάλεια από και προς τις σχολικές μονάδες τους, ενώ επισήμανε ότι η αποκατάσταση της ομαλότητας στα σχολικά δρομολόγια, αποτελεί άμεση προτεραιότητα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση του προβλήματος και την επίτευξη σταθερής και βιώσιμης λύσης.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3ης διαπραγμάτευσης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών για το τρέχον σχολικό έτος(2023-24) και την έναρξη εκτέλεσης από 16/2 των 10 εκ των 24 δρομολογίων που κρίθηκαν άγονα στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία. Για τα 13 υπολειπόμενα δρομολόγια, σημείωσε ότι υπεγράφη η 4η πρόσκληση σε διαπραγμάτευση για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, η οποία θα δημοσιευτεί άμεσα και αναμένεται να καλύψει το σύνολο των δρομολογίων των μεταφερόμενων μαθητών της Κέρκυρας.

Εκτενής αναφορά έγινε και στο δρομολογούμενο τριετή ανοιχτό διαγωνισμό. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ενημερώθηκαν από 5/2 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποστολή(έως 29/2/24) των απαραίτητων στοιχείων των μεταφερόμενων μαθητών, ώστε να προχωρήσει ομαλά και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπροσθέτως ο κ. Ζήκος απηύθυνε παράκληση στους ενδιαφερόμενους μεταφορείς να εγγραφούν στο «Δυναμικό Σύστημα Αγορών» του τμήματος Προμηθειών, της Διεύθυνσης Οικονομικών της Π.Ε Κέρκυρας, προς διευκόλυνση της συμμετοχής τους στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς και για την ορθή και ολοκληρωμένη κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου μεταφοράς των μαθητών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και από τις δυο πλευρές για στενή και παραγωγική συνεργασία επ’ ωφελεία των μαθητών.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Τσιόδρα.

Στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος επισκέφθηκε την Κέρκυρα με την ευκαιρία της παρουσίασης του Βιβλίου του «Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Στην συνάντηση παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Βασίλης Χειμαριώτης και εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Χειρδάρης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/2/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA