/

Ζητούνται εθελοντές αναγνώστες για την Οδύσσεια του Καζαντζάκη. Ένα μαραθώνειο ταξίδι στον χρόνο

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, διοργανώνει «Μαραθώνιο ανάγνωσης της Οδύσσειας του Νίκου Καζαντζάκη».

Συγκεκριμένα προγραμματίζει διαδικτυακές συναντήσεις διάρκειας περίπου δύο ωρών στις οποίες θα γίνεται ανάγνωση της Οδύσσειας, με προεγγραφή εθελοντών αναγνωστών.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις (μέσω της πλατφόρμας Zoom) θα γίνονται μία φορά τον μήνα (ανάγνωση μιας ραψωδίας ανά μήνα), με ένα διάλειμμα κατά τον μήνα Αύγουστο.

Οι αναγνώσεις θα διοργανώνονται κάθε μήνα σε άλλο χώρο (σε διαφορετική πόλη ή χώρα), με τον τρόπο αυτό η Οδύσσεια να «ταξιδέψει» στον χώρο και τον χρόνο.

Σε κάθε συνάντηση θα διαβάζεται μια ραψωδία, ώστε να εξασφαλίζεται χρόνος για συζήτηση.

Αρχικά θα γίνεται μια σύντομη αναδρομή της προηγούμενης ραψωδίας καθώς και μια περίληψη της τρέχουσας, ώστε οι αναγνώστες να παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιείται η ανάγνωση.

Οι εθελοντές αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν 100 περίπου στίχους ο καθένας. Η διάρκεια ανάγνωσης για κάθε συμμετέχοντα υπολογίζεται στα 10 περίπου λεπτά.

Ο Μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσσειας προβλέπεται να διαρκέσει δυόμιση χρόνια, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2026.

Το πρώτο διαδικτυακό ραντεβού της ανάγνωσης της Οδύσσειας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, επέτειο γέννησης του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία επιλέχθηκε ως ημέρα εκκίνησης του Μαραθώνιου.

Σε αυτήν τη πρώτη διαδικτυακή συνάντηση (μέσω της πλατφόρμας Zoom), θα αναγνωσθεί ο Πρόλογος του έπους, μια σύντομη παρουσίασή του, θα δοθούν στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τη συγγραφή του και θα συζητηθεί η αποδοχή και η απήχησή της Οδύσσειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τόσο η πρώτη εκδήλωση όσο και οι επόμενες είναι ανοικτές προς το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσσειας» μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: secretary.siank.gr@gmail.com ή στο τηλέφωνο +30 2810 333993.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντές αναγνώστες και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν στο email: secretary.siank.gr@gmail.com Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΦΝΚ http://amis-kazantzaki.gr/ αλλά και στη σελίδα facebook της ΔΕΦΝΚ https://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Hellas Journal