/

ART WEEKENDS 2024

Στο ART STUDIO EST- LA CHAMBRE, Πρατίνου 87, ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος διοργάνωσε τα φετινά ART WEEKENDS, τα οποία θα αρχίσουν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Φεβρ. 2024.

Στα πλαίσια των Art weekends παρουσιάζονται εικαστικές συλλεκτικές εκδόσεις-λευκώματα με έργα και θεωρητικά κείμενα του, το Ημερολόγιο τέχνης- Art Calendar 2024 “Προεφηβικές συνθέσεις”, ζωγραφικά σχέδια και ποιητικές συλλογές στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα με εικονογραφήσεις του.

Εκτίθενται παράλληλα κατασκευές και λίθινα μικρογλυπτά του καλλιτέχνη, συνεργάτη του EST, Ντάνυ Μαρτζόκα / Ramadan Margjoka με ready-made συμβολικά, βιομορφικά σχήματα.

“Κάθε αυτούσιο έργο ο Κώστας Ευαγγελάτος, χωρίς να επισκιάζει την εικόνα της ανάπλασης, ενσωματώνει τη φυσική υπόσταση του σ’ ένα περίγραμμα που περιλαμβάνει την σύλληψη πρωταρχικά και διαχρονικά. Στην πορεία της εξέλιξης γίνεται εικαστική τοιχογραφία, και μωσαϊκό από αναρίθμητες εξεικονίσεις. Στις ιδιοφυείς δυνατότητες του δημιουργού συμβάλλουν πάντα η αγνότητα της πρόθεσης, η δύναμη της θέλησης, η οξύτητα της σκέψης και η πληρότητα της αμεσότητας. Οι συλλήψεις του έχουν προνόμιο την αδιάλειπτη χρησιμοποίηση των πρωτοποριακών μέσων έκφρασης που εντείνει την υπερβατική αξία τους και προβάλλει την ιδιότητα του να μορφοποιεί δυναμικά νέες ιδέες”.

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ, Ιστορικός Τέχνης

———–

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ART WEEKENDS 2023 MEXΡΙ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ (Με προσυνεννόηση): 12.30 – 16.00

ΚΑΛΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE,

Πρατίνου 87 (Πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη),

πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

https://www.youtube.com/channel/UCJZkZ1y8foiPUewJftOlUkw

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA