/

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή, με τον Νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας κ. Μιλτιάδη Καραγεωργιάδη και τον αποχωρούντα Διοικητή κ. Χρήστο Ζουναλή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ.Σωτήρης Κουρής, υποδέχτηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 τον Νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Μιλτιάδη Καραγεωργιάδη και τον αποχωρούντα Διοικητή κ. Χρήστο Ζουναλή ο οποίος αναλαμβάνει θέση υποδιοικητού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Με τους δύο αξιωματικούς του Πυροσβεστικού σώματος ο Αντιπεριφερειάρχης είχε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Κεφαλληνία και την Ιθάκη όσον αφορά στις φυσικές καταστροφές.

Τα νησιά της Κεφαλληνίας και Ιθάκης έχουν ένα βάρη ιστορικό από φυσικές καταστροφές σε σεισμούς, κυκλώνες, βροχοπτώσεις και πυρκαγιές και γι αυτό η συζήτηση τους ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα τόσο σαν ιστορικό των διαφόρων επιχειρήσεων , όσο και για την προετοιμασία και ετοιμότητα όλων των δυνάμεων .

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στον Νέο Διοικητή και συνεργάτη πλέον ότι η ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα είναι πρωτοπόρος σε ένα νέο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, λόγω της κλιματικής αλλαγής η οποία είναι προ των πυλών αλλά θα είναι και αρωγός και συνεργάτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις Εθελοντικές ομάδες των νησιών μας.

Ο κ. Χρήστος Ζουναλής είναι ένας αξιόλογος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με γνώσεις και εμπειρία στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Κατά την διάρκεια της θητείας του στα νησιά μας αντιμετώπισε αποτελεσματικά πλείστα γεγονότα και γι αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης τον ευχαρίστησε για την ευδόκιμο υπηρεσία στα νησιά μας.

Ο κ. Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης είναι ένας έμπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προερχόμενος από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και έχει ειδικές γνώσεις και εμπειρία στις διασώσεις από σεισμούς και άλλες καταστροφές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στον Νέο Διοικητή του ΠΥ, ότι η συνεργασία μαζί του θα είναι εξόχως εποικοδομητική και επιτυχημένη, του ευχήθηκε δε καλή θητεία στα νησιά μας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Λάμπρος Νικολάου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA