/

Νέα από την ΠΙΝ

Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν κ. Γιάννης Τρεπεκλής στην τελετή παραλαβής – παράδοσης υγειονομικού εξοπλισμού στο Γ. Ν. Κέρκυρας δωρεά των Α.Χ.Ε.Π.Α

Το πρωί της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής παραβρέθηκε στην τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής δύο υπερσύγχρονων μηχανημάτων για το Νεογνολογικό τμήμα του ΓΝΚ.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής αμέσως μετά το τέλος εκδήλωσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχάς να συγχαρώ τους Α.Χ.Ε.Π.Α. για την πρωτοβουλία. Πραγματικά είναι μια κίνηση που μας συγκινεί όλους, βλέπουμε ότι πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν όταν υπάρχει καλή συνεργασία και καλά αντανακλαστικά και γι’ αυτό θέλω να σας συγχαρώ διότι όταν γίνατε κοινωνοί  του προβλήματος και αμέσως σε συνεργασία δώσατε απάντηση σε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Εμείς ως Περιφέρεια θα είμαστε κοντά σας, σε αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως και στο παρελθόν είχαμε μια καλή συνεργασία και αυτή η συνεργασία θα είναι σταθερή και για το μέλλον. Σας διαβεβαιώνω ότι πάντα θα αγκαλιάζουμε και θα στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν και κοινωνικό προσανατολισμό και σε συγκεκριμένη στόχευση όπως είναι τα  θέματα υγείας για να καλύψουν αδυναμίες που έχουν τα  επαρχιακά νοσοκομεία.

Να συγχαρώ και την κυρία Διοικήτρια για τα αντανακλαστικά που επέδειξε αποδεχόμενη  αυτή την πρόταση και η οποία συνεργάστηκε στενά  για την προετοιμασία, ώστε αν αποκτηθεί και να αξιοποιηθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός με τις ανάλογες ειδικότητες και με το επιστημονικό προσωπικό.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!

Εμείς θα είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τέτοιες προσπάθειες!»

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Επιτετραμμένου Πρέσβη της Γεωργίας David Kordzadze στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

Την Κυριακή 28 Ιανουάριου 2024 συναντήθηκε στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  κ. Γιάννης Τρεπεκλής με τον Επιτετραμμένο Πρέσβη της Γεωργίας κ. David Kordzadze και την πολιτιστική ακόλουθο Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Γεωργίας κα Ani Udzilauri.

Ο σκοπός της επίσκεψής του Επιτετραμμένου Πρέσβη στην Κέρκυρα ήταν εθιμοτυπικός. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα οπού αναφέρθηκαν θέματα ανταλλαγής πολιτισμικών δράσεων και σύσφιξης εμπορικών σχέσεων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Γεωργία όντας Δήμαρχος Κέρκυρας την περίοδο 2011-2014 στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Την τότε αποστολή συνόδευε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων ενώ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής επεσήμανε την άριστη φιλοξενία που έλαβαν εκεί. Αντίστοιχα ο Επιτετραμμένος Πρέσβης της Γεωργίας  πρότεινε την υπογραφή ενός συμφώνου αδελφοποίησης μεταξύ Τιφλίδας και ΠΙΝ και το οποίο θα έχει ως βάση την πολιτισμική συνεργασία των δυο περιφερειών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο περιφερειών αναφερόμενος ειδικά στην πολύ καλή ποιότητα οίνου της Γεωργίας.

Ο Επιτετραμμένος Πρέσβης της Γεωργίας εξεδήλωσε τον ενθουσιασμό του όσον αφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο προς τιμήν του και επιβεβαίωσε την πρόθεση για τη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των 2 λαών, ενώ δε, μίλησε για αντάμωμα των πολιτισμών της Γεωργίας και της Κέρκυρας.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης και την αντίστοιχη συνάντηση των εκπροσώπων των 2 φορέων είχε ο πολιτιστικός σύλλογος Σινιών και ο πρόεδρός του Γιάννης Γαρνέλης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA