/

Nέα από την ΠΙΝ

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη-Υπεύθυνου Πολιτισμού κ. Χρήστου Άνθη για την απώλεια του Διονύση Φλεμοτόμου

Το δρόμο που μας έδειξες οδήγησες την σκέψη μας σε άλλες ποιοτικές ατραπούς, λόγου και τέχνης. Αυτές που αξίζουν στην αύρα του Ιονίου. Να πούμε με οδύνη για το πέταγμα σου στην αιωνιότητα. Επί πτερύγων αγγέλων το ταξίδι σου αγαπητέ συμπολίτη του Τζάντε. Διονύση Φλεμοτόμε.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης-Υπεύθυνος Πολιτισμού.

Χρήστος Κ. Άνθης

Γραφείο Τύπου  ΠΙΝ

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Με τον Γραμματέα του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας κ. Νίκο Γκουλιούμη και τα μέλη κ. Μαρίνα Ράπτη και κ. Σπύρο Θύμη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η συζήτηση κυρίως περιστράφηκε στα προβλήματα που καταγράφηκαν, στο πρόσφατο παρελθόν, με τις σχολικές μεταφορές και εξετάστηκε η προοπτική να υπερκεραστούν αυτά τα προβλήματα. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων και σε συνεργασία με τους Δήμους να κατασκευαστούν νέα σχολικά συγκροτήματα. Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την μετεγκατάσταση του 4ου Λυκείου στο νέο κτηριολογικό συγκρότημα, που δεν έχει προβλεφθεί χώρος για το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών, το οποίο  είναι ένα από τα πρώτα που λειτούργησαν στην χώρα, με αποτέλεσμα ο εξοπλισμός του, ο οποίος ανέρχεται στις 100.000 χιλιάδες ευρώ περίπου να φυλάσσεται  σε αποθήκη του νεόδμητου κτηρίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω με τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις σε μια εποικοδομητική συζήτηση για το πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που καταγράφονται στον εκπαιδευτικό χώρο της Κέρκυρας, όπως είναι οι σχολικές μεταφορές, η ανάγκη αναβάθμισης των κτηριολογικών υποδομών, αλλά και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το ΕΚΦΕ, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα που έχουν λειτουργήσει στη χώρα. Διαβεβαίωσα τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ ότι η παιδεία και η γνώση αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την Περιφερειακή μας Αρχή και η συνεργασία μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις ευπρεπισμού και οδικής ασφάλειας στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας

Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφεριάρχη Τεχνικών ‘Έργων και Προγραμματισμού κ. Γιώργο Μάμαλο επισκέφθηκαν την περιοχή της Αγίας Αικατερίνης όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού και οι παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια επί της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού κ. Γιώργος Μάμαλος μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή την περιοχή όπου εξελίσσονται οι εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού του οδικού δικτύου επι της Εθνικής Οδού Παλαιοκαστρίτσας για να διαπιστώσουμε την πρόοδο των εργασιών. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν σε όλο το εύρος και το μήκος του οδικού δικτύου, από το  βορρά μέχρι τον νότο, με στόχο, εκτός της αισθητικής αναβάθμισης, κυρίως την ασφάλεια των εποχουμένων και των διερχόμενων πεζών. Η πρώτη προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής και του ίδιου του Περιφερειάρχη του κ. Γιάννη Τρεπεκλή είναι η ασφάλεια του οδικού δικτύου. Για αυτό τον λόγο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών των φωτεινών σηματοδοτών, να αντικαταστήσουμε λαμπτήρες και γενικά να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του οδικού δικτύου, με όρους και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν πρωτίστως την ασφάλεια των εποχουμένων. Η εργολαβία θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί σε όλο το εύρος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της τουριστικής περιόδου και εν όψει του Πάσχα».

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA