//

5 ευρώ ακριβότερο το εισιτήριο στο Λούβρο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Το διάσημο Μουσείο υποστηρίζει ότι η αύξηση που αγγίζει σχεδόν το 30% είναι απαραίτητη προκειμένου να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος.

Η τιμή του εισιτηρίου στο Λούβρο αυξήθηκε κατά σχεδόν 30%, ενώ η γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το άλμα από τα 17 στα 22 ευρώ, στο Μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο -πέρυσι υποδέχθηκε περίπου 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες-, είναι η πρώτη αλλαγή τιμής εδώ και επτά χρόνια.

Το Λούβρο δηλώνει ότι η αύξηση κρίθηκε απαραίτητη για την κάλυψη του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους -που κατέγραψε άνοδο της τάξης του 88% μεταξύ 2021 και 2022- και ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας.

Επιπλέον, το Μουσείο επισημαίνει ότι το 40% των επισκεπτών έχει τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, όπως τα άτομα κάτω των 25 ετών, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι εκπαιδευτικοί και οι δημοσιογράφοι.

Πέραν του Λούβρου, αύξηση θα γίνει και στα εισιτήρια του μετρό, οι τιμές των οποίων σχεδόν θα διπλασιαστούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από Guardian

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA