//

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για ένα Λεύκωμα με τίτλο «Περιήγηση στους βυθούς της Παλικής», γραμμένο από τον παλικισιάνικης καταγωγής Χρήστο Μαρούλη, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητές του, καταγράφει και φωτογραφίζει τη χερσαία και θαλάσσια βιοποικιλότητα. Μέσα στις σελίδες του Λευκώματος θα βρει ο αναγνώστης ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες αλλά και θα απολαύσει όμορφες φωτογραφίες διαφόρων ειδών ψαριών καθώς και άλλων εκπροσώπων του ζωοβένθους και του φυτοβένθους, που απαντιούνται στα νερά της χερσονήσου Παλικής.

 Το Λεύκωμα μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία «Hapy House» (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και «Κύβος» (Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: GRAPHIC NOVEL

 Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη-Μουσείο Ληξουρίου σε συνεργασία με τρία Μουσεία των Επτανήσων, που συμμετέχουν στο Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων (Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου στη Ζάκυνθο και Μουσείο Σολωμού στην Κέρκυρα), θα υλοποιήσει αυτήν την περίοδο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με τίτλο «Graphic Novel: όταν η σύγχρονη τέχνη συναντά την επτανησιακή γραμματεία». Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία και ψηφιοποίηση έργων του κοινού, εμπνευσμένων από διάσημους συγγραφείς και ποιητές που σημάδεψαν τα Νησιά των Ιονίων Νήσων. Συνδυάζει τη λογοτεχνία με την καλλιτεχνική δημιουργία. Έχουμε εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου.

 ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA