/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ / Δήμος Σάμης

Την Κυριακή 7 Γενάρη 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης με σκοπό την εκλογή του Προεδρείου του καθώς και των μελών της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής.

        Η εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής (Δ.Ε.), έγινε όπως ορίζει ο καλπονοθευτικός νόμος της κυβέρνησης, αλλοιώνοντας και τη βούληση του εκλογικού σώματος, δημιουργώντας πλαστές πλειοψηφίες, ενισχύοντας την «κυβερνησιμότητα», δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες σε αυτήν, κάνοντάς την ένα «υπερόργανο», σε βάρος των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο τρόπος συγκρότησης της (Δ.Ε.), εκτός των άλλων αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα, αποκλείοντας παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπησή τους και τη συμμετοχή σε αυτήν, δίνοντας στην Δημοτική Αρχή τις 3 από τις 5 έδρες, αφήνοντας 2 έδρες για ολόκληρη την αντιπολίτευση.

 Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε την ενιαία και πάγια θέση, να εκπροσωπούνται στην Δ.Ε. όλες οι παρατάξεις με βάση την αρχή της αναλογικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας. Με βάση αυτές τις αρχές ζητήσαμε την εκλογή μας και την εκπροσώπησή μας στην Δ.Ε. Ωστόσο η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» (ΠΑΣΟΚ), με επικεφαλής τον Γιώργο Καβαλιεράτο (ως μείζονα αντιπολίτευση συμμετείχε στο κοινό ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης), επιβεβαιώνοντας το πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατική λειτουργία αυτών των οργάνων, απέκλεισε ουσιαστικά την Λαϊκή Συσπείρωση από την Δημοτική Επιτροπή εκλέγοντας σε αυτήν και το δεύτερο μέλος από την παράταξή τους .

Η παραπάνω στάση της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική της που δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στο Δήμο και γενικότερα,  της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματοποίησης των Δημοτικών υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών, καθώς και της πολιτικής που φορτώνει το λαό με νέα χαράτσια και βάρη για να εξοικονομούνται κρατικοί πόροι για την κερδοφορία.

Μπροστά στο παραπάνω «άγιο δισκοπότηρο» αυτής της πολιτικής τους συμφωνίας με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή  (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) , το ίδιο θα κάνει και με την σημερινή, δεν λογαριάζουν ούτε την δημοκρατική λειτουργία των τοπικών οργάνων ούτε την ίδια την εκφρασμένη θέληση του λαού να αναδείξει την Λαϊκή Συσπείρωση τρίτη δύναμη και ενισχυμένη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Σάμης  την παραπάνω μεθόδευση και δηλώνουμε ότι, θα παρακολουθούμε, θα παρεμβαίνουμε και θα ενημερώνουμε για τις εξελίξεις και στην Δ.Ε., από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση και τον αγώνα του λαού, υπερασπίζοντας τα δικά του συμφέροντα.

                                                                  Σάμη 09.01.2024                                               

                                                Για την  Λαϊκή Συσπείρωση  Σάμης

                          Νίκος Αθανασάτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σάμης

                        Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/1/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA