/

Π. Έρτσος: Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την Πολιτεία

Η Κυβέρνηση επέλεξε λίγο πριν το κλείσιμο του 2023, ενός έτους που ανέβασε την ακρίβεια στα ύψη, να φέρει προς διαβούλευση και ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε με ένα πακέτο μέτρων αποπνικτικού ηλεκτρονικού ελέγχου, έρχεται ως να ολοκληρώσει το αφήγημα περί «ελεύθερων επαγγελματιών που κλέβουν το κράτος και την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής», κάτι για το οποίο συνεχώς ενοχοποιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δυστυχώς ο υπουργός οικονομικών και η κυβερνητική πολιτική ΑΓΝΟΕΙ την σκληρή πραγματικότητα, για το τι συμβαίνει και σε τι οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο κλάδος μας. Οι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες δημιούργησαν μη ανατρέψιμες καταστάσεις που οδηγούν στον αφανισμό των μικροεπιχειρήσεών μας.

Για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έδειξε να αγνοεί τους επαγγελματίες και ποτέ δεν έθεσε θέμα στο ΔΣ του Επιμελητηρίου. Πουθενά δεν εμφανίστηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν για το νομοσχέδιο αυτό. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να είναι ΑΠΩΝ. Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να είναι σύμβουλος  της πολιτείας.

 Εδώ που χρειαζόταν η γνώμη και η φωνή του υπήρξαν άλλες προτεραιότητες. Με την αδιαφορία και την αδράνειά του άφησε τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες στην τύχη τους.

Και σίγουρα αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι όλοι αυτοί:

–           που από τα χρέη στον ΕΦΚΑ δεν θα πάρουν σύνταξη (πρόσφατα ασχολήθηκε το κράτος μαζί τους αυξάνοντας το ποσό οφειλής τους}

– που από τα χρέη στην εφορεία δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα

– που από τα δάνεια που πήραν για να στηρίξουν την επιχείρησή τους και κοκκίνισαν δεν μπορούν ούτε απέξω να περάσουν από τις τράπεζες ή ακόμα πουλώντας και την ίδια τους την περιουσία.

– αυτοί που δεν έχουν πρώτη κατοικία ή αυτοί που προσπάθησαν να αποκτήσουν τα funds ορέγονται να την απολαύσουν.

ΕΡΤΣΟΣ  ΠΑΝΑΓΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/12/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA