/

Ενημέρωση πεπραγμένων Νοεμβρίου από τον Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Π. Καππάτο

Φίλες και φίλοι,

Έφτασε ο Δεκέμβριος και μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Ο Νοέμβριος είχε πολλές και θετικές ειδήσεις σε τοπικό επίπεδο. Θα ξεκινήσω με την πιο σημαντική από το πεδίο της υγείας αναφέροντας τις πολύ ευχάριστες εξελίξεις αναφορικά με την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου Αργοστολίου. Πρόκειται για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για την ριζική ανακαίνιση του νοσοκομείου εντός αλλά και εκτός, στον περιβάλλοντα χώρο που δεν έχει ξαναγίνει από την κατασκευή του έως σήμερα, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.

Παραμένω όμως στον χώρο της υγείας για να σας πω και άλλα σημαντικά νέα για το νοσοκομείο Ληξουρίου. Μέσα στον Νοέμβριο εγκαταστάθηκαν τρία ολοκαίνουργια νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που σώζουν ζωές. Ένας ψηφιακός μαστογράφος, ένα μηχάνημα οστικής πυκνότητας και ένας υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης.

Έρχομαι τώρα σε ένα σημαντικό αίτημα που αφορά συμπολίτες μας ιδιοκτήτες ταξί  (Ε.Δ.Χ) το οποίο ικανοποιήθηκε άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τα πολυθεσία ταξί. Πλέον θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούν στο Αργοστόλι, αλλά και σε όλες Δημοτικές Ενότητες του Νομού μας 6θέσια και 9θέσια ταξί. Η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί στο βέλτιστο τις ανάγκες του νησιού στον τομέα των μεταφορών αλλά αποτελεί και μία κίνηση με θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Δεν έχω τελειώσει όμως με τις θετικές ειδήσεις. 18 Μόνιμες θέσεις προσωπικού εγκρίθηκαν μέσα στον Νοέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και στους 4 Δήμους μας και εντός του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθούν οι νέες θέσεις με τις οποίες θα στελεχωθούν οι τοπικές υπηρεσίες για την άμεση εξυπηρέτηση όλων των πολιτών των νησιών μας. Επιπλέον, 17 θέσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων θα στελεχώσουν το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου εντός του 2024, στο οποίο φιλοξενούνται ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Επόμενο θέμα οι συναντήσεις εργασιών που πραγματοποίησα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο με την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς & Ιθάκης  αλλά και τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για τα έργα που ήδη εκτελούνται αλλά και για όσα προγραμματίζουμε ακόμη στα λιμάνια μας. Κλείνω τις επισκέψεις θυμίζοντας σας την πολύ σημαντική προγραμματισμένη συνάντηση που είχα με τον Προιστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη για την πορεία κύριων έργων πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο μας.

Ακόμη, μέσα στον Νοέμβριο τοποθετήθηκα στην Ολομέλεια της Βουλής και στις αρμόδιες επιτροπές σε πέντε νέα νομοσχέδια, ενώ για ένα κρίσιμο θέμα όπως είναι το Δημογραφικό στη χώρα μας και μας απασχολεί όλους είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις προτάσεις μου στην Επιτροπή Περιφερειών της βουλής φέρνοντας παραδείγματα από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας.

Και εδώ θα σας αφήσω αφού πρώτα σας ευχαριστήσω για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας και σας ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους και όλες.

Να έχουμε μια καλή νέα χρονιά με υγεία πάνω απ΄όλα!

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας.

 Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3/12/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA