/

Επέστρεψε η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου από την Κρήτη

Επέστρεψε η αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ από την Κρήτη , όπου συμμετείχε σε Χορωδιακή συνάντηση με την ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ‘Αντώνης Κωστουράκης’, 12 -13 & 14 /11/23 . Η επιτυχία της αποστολής υπήρξε απόλυτη σε όλα τα επίπεδα (καλλιτεχνικό, οργανωτικό, επικοινωνιακό, στην πάρα πέρα σύσφιξη των σχέσεων των χορωδιών και των μαντολινάτων, αλλά και μεταξύ των Κρητικών και των δικών μας).

Την Κυριακή 12/11 έγινε μια δίωρη περαντζάδα με καντάδες στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία, αλλά και στην θαυμάσια διαμορφωμένη αίθουσα του Ωδείου (που ήταν το παλιό τζαμί). Στην διοργάνωση της περαντζάδας συνέβαλε σημαντικά και ο οργανισμός πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου.

Την περαντζάδα των κανταδόρων ακολουθούσαν οι φίλοι μας από τα Χανιά , πολλοί συμπατριώτες μας που μένουν ή σπουδάζουν στην Κρήτη και πολλοί Ρεθυμνιώτες!! Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν υπέροχη και τα σχόλια κολακευτικά.

Την Δευτέρα 13/11 ήταν προγραμματισμένη η κεντρική συναυλία , μαζί με την ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ‘Αντώνης Κωστουράκης’, στην αίθουσα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗΣ, στα Χανιά . Η αίθουσα των 400 θέσεων, γέμισε ασφυκτικά από ντόπιους, αλλά και πολλούς Κεφαλονίτες απόδημους και φοιτητές. Και τα δύο συγκροτήματα παρουσίασαν ορχηστρικά και τραγούδια της Κεφαλονιάς και των άλλων νησιών του Ιονίου , που ενθουσίασαν το κοινό, που σιγοτραγουδούσε αρκετά από αυτά!! Στην συναυλία παραβρέθηκαν και μέλη της άλλης χορωδίας των Χανίων, της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, που είχε φιλοξενήσει την Χορωδία Αργοστολίου το 2010.

Στο τέλος της συναυλίας , στα πλαίσια αναμνηστικών και δώρων , έγινε αναφορά στους πολύ ισχυρούς δεσμούς των Χορωδιών των Χανίων με την Κεφαλονιά και της Χορωδίας μας με τα Χανιά !!! Την ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΑΝΙΩΝ την ίδρυσε, μαζί με άλλους προοδευτικούς Χανιώτες, ο γιατρός Γεράσιμος Φωκάς , και για αρκετά χρόνια μαέστρος τους ήταν ο Κεφαλονίτης καθηγητής μουσικής Κοσμάς Μπουχάγιερ , που τότε υπηρετούσε στο νησί .

Ο πρώτος , και επί 30 χρόνια , μαέστρος της χορωδίας Αργοστολίου , ήταν ο Βασίλης Μουντάκης , με καταγωγή από το Καστέλι των Χανίων .

Ο Μαέστρος της Χορωδίας & Μαντολινάτας Χανίων , ο Αντώνης Κωστουράκης , υπήρξε δάσκαλος στο δημοτικό του Προέδρου της Χορωδίας Αργοστολίου , Ρωσσέτου Λούζη . Ήταν μια υπέροχη μουσική και χορωδιακή συνάντηση , με πολύ συναισθηματικό φορτίο που ικανοποίησε όλους τους συντελεστές και το κοινό .

Την τελευταία μέρα του ταξιδιού , και αφού ολοκληρώθηκαν οι …υποχρεώσεις , οι οικοδεσπότες συνόδεψαν και ξενάγησαν τα μέλη της αποστολής μας σε αρκετά μέρη των Χανίων με θρησκευτική και ιστορική αξία , αλλά με θαυμάσια ομορφιά . Επισκέφτηκαν τους τάφους των Βενιζέλων , το Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας ( 1600 πχ. ) , τον Γαλατά , και τον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη , όπου και τραγούδησαν δύο τραγούδια του και τέλος τον ιστορικό Θέρισσο , απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του Ελευθέριου Βενιζέλου . Ήταν μια ακόμη πετυχημένη , από όλες τις πλευρές , αποστολή της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης και τους χορηγούς: Ι. ΠΕΛΑΓΟΣ και ΑΝΕΚ LINES. ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA