///

Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος ΟΓΕ) τιμά την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Καλώντας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δώσουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και οπλοστάσιο, να εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, να στηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που κλιμακώνει αυτές τις ημέρες τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Στο φόντο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και εμπορικών δρόμων, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, συντελείται μία ακόμα πράξη του διαχρονικού αυτού εγκλήματος.

Δεν ανεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς για να σφαγιάζεται και να εκτοπίζεται ένας λαός που μάχεται για το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει πατρίδα και να μπορεί να ζει ελεύθερος και κυρίαρχος στη δική του γη.

Απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που, εκτός των άλλων, αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή!

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού είναι επίκαιρα όσο ποτέ και ο αγώνας τους ζητά δικαίωση!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, ενώ κάθε μορφή βίας παρεισφρέει καθημερινά σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της εργασιακής, της κοινωνικής, της οικογενειακής ζωής μας κάνοντάς μας κυριολεκτικά το βίο αβίωτο.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας, διεκδικώντας ό, τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας, για να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Συμμετέχουμε στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό για τα 50 χρόνια από το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα:

• Πεμπτη 16/11 και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ με προβολή αφιερώματος στο Πολυτεχνείο και Μουσικό Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. από το Μουσικό Συγκρότημα της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

• Παρασκευή 17/11 ώρα 12.00 το μεσημέρι, κατάθεση στεφάνων από φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος στο μνημείο του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Καμπάνας.

• Παρασκευή 17/11 ώρα 6.00 το απόγευμα, ξεκινά η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν το Ε.Κ.Κ.-Ι και άλλα σωματεία και σύλλογοι του κινήματος, με αφετηρία τα γραφεία του Ε.Κ., στην Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 119 (στην παραλιακή του Αργοστολίου)

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA