/

Ομιλία στην Ολομέλεια για τη δημιουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Εγκεφαλικών – Αναφορά στην λειτουργία της ΜΕΘ Αργοστολίου

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 3.10.2023 το νομοσχέδιο για τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και των αναπηριών από εγκεφαλικά επεισόδια. Μάλιστα σε λίγες μόνο εβδομάδες θα λειτουργήσουν τουλάχιστον οι 2 από τις 18 μονάδες που δημιουργούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

Έως τώρα 57.000 εγκεφαλικά επεισόδια καταγράφονται στην χώρα μας, τα οποία αντιμετωπίζονται με πλημμελή τρόπο.

Με τον νέο νόμο δημιουργούνται οι βάσεις για να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες μονάδες για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο στο στάδιο της οξείας φάσης.

Εκτιμάται πως με το αρχικό δίκτυο μονάδων θα εξασφαλιστεί μικρότερη θνησιμότητα, λιγότερες αναπηρίες και μεγαλύτερη λειτουργικότητα για όσους επιβιώνουν.

Μεταμορφώνοντας την φροντίδα των εγκεφαλικών επεισοδίων μειώνουμε την αναπηρία, μειώνουμε τον θάνατο, μειώνουμε τον πόνο για αμέτρητους ασθενείς και τις οικογένειές τους. 

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκα στην λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αργοστολίου. Μιας μονάδας πλήρως εξοπλισμένης, μιας πολύ μεγάλης δωρεάς του Κληροδοτήματος Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ύψους 10.000.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του ΤΕΠ του νοσοκομείου έφτασε η ώρα να δούμε την λειτουργία της μονάδας που παραμένει κλειστή δεκατρία ολόκληρα χρόνια.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία μου στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://shorturl.at/adBU4

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA