//

Το ΕΚΚΙ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και όλων των εργαζομένων στη Υγεία στον Νομό μας

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς που καλεί η Διοίκηση του Σωματείου του Γ.Ν.Κ., απαιτώντας την άμεση  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ, χωρίς καμία ολιγωρία.

Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για την κατάργηση του θεσμού των αγροτικών ιατρών, που τους «ανακηρύσσει» προσωπικούς για να καλύψει, δήθεν, το σύνολο του πληθυσμού, δεν αναιρεί στο παραμικρό την άσχημη κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμών των δημόσιων κέντρων υγείας. Στην ουσία πρόκειται για ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση στις ήδη υποτυπώδεις υπηρεσίες, θα είναι πλέον κάτω και από τις ελάχιστες, ενώ οδηγεί και στη δημιουργία γιατρών πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ταυτόχρονα, μόλις χθες, ο αρμόδιος υπουργός, Μ. Χρυσοχοΐδης, επιχείρησε να κάνει το άσπρο-μαύρο, ρίχνοντας το φταίξιμο για τα τρομακτικά κενά στο προσωπικό, στην…απροθυμία(!) γιατρών και νοσηλευτών να εργαστούν, γιατί όπως ο ίδιος είπε «έχουμε 4.500 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται φέτος. Στο τέλος της ημέρας, δυστυχώς, πολλές φορές δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι (!)». Η πραγματικότητα όμως είναι όπως την περιέγραψε στις άλλες δηλώσεις του, που είπε αυτολεξεί ότι «..για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου…». Προλειαίνει δηλαδή το έδαφος για την απόλυσή τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους αλλά και την ομαλή λειτουργία των Δομών Υγείας του Νησιού και ιδιαίτερα του Γ.Ν.Κ.,  αφού οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις του καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Κ.-Ι., σταθερά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλους, απαιτεί:

•           τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, επικουρικών και ΟΑΕΔ εδώ και τώρα, χωρίς όρους και πρϋποθέσεις.

•           Να γίνουν άμεσα, όλες οι επιπλέον απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να πληρωθούν στο 100% όλες οι κενές θέσεις.

•           Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας.

•           Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής στο Γ.Ν.Κ.

•           Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης.

•           Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA