/

Ομιλία στην Ολομέλεια για το σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού – Το παράδειγμα της Κεφαλλονιάς στον Οινοτουρισμό

Υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Με τον νέο πλέον νόμο προωθείται η ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξη, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών αλλά και η σύσταση της δομής για την επιστημονική παρακολούθηση των εξελίξεων στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα ρυθμίζονται οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου Τουρισμού.

Στην ομιλία μου τόνισα το παράδειγμα της Κεφαλονιάς, όπου ο Οινοτουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού τουριστικού προϊόντος. Η Κεφαλονιά θεωρείται πλέον καταξιωμένος οινικός τουρισμός της δυτικής Ελλάδας και ταυτισμένη με την ποικιλία Ρομπόλα, που δίνει το όνομά της στην ποικιλία ΠΟΠ.

Ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας και της ταχείας ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στο νησί μας είναι η ίδρυση του (ΣΟΚ) Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ένα εργαλείο συνεργασίας για την προώθηση και την ενδυνάμωση του κλάδου, την ανάπτυξη κοινών δράσεων αλλά και την καθιέρωση της Κεφαλονιάς ως οινικού προορισμού με επίκεντρο την Τοπική Ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το έργο της. Μέσω του βιώσιμου τουρισμού διατηρούνται υψηλά και σταθερά τα επίπεδα της οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο στις τουριστικές περιφέρειες, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταθερός μας στόχος πρέπει να παραμείνει ένας τουρισμός με ισχυρό αποτύπωμα. Συμβάλλοντας παράλληλα στο Εθνικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν). Γιατί έτσι θα κερδίσει ο ελληνικός τουρισμός το επόμενο μεγάλο στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης που αποδίδει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου και το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/lqHO7

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/10/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA