//

Έναρξη Διμερούς Συμφωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το University of Kentucky

Την εβδομάδα από 16 έως 20 Οκτωβρίου, οκτώ μέλη του διδακτικού προσωπικού του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Kentucky (University of Kentucky (UK), Lexington, Kentucky, USA), τίμησαν με την επίσκεψή τους το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης διμερούς σχέσης ανάμεσα στα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, οι προσκεκλημένοι καθηγητές έδωσαν σεμινάρια, πραγματοποίησαν master classes και εργαστηριακά μαθήματα, έδωσαν διάλεξη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και συναυλία την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. Τέλος, δόθηκε μια καταληκτική συναυλία καθηγητών και φοιτητών την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Η οργάνωση της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων συντονίστηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και υποστηρίχθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενεργή αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες καθηγητές στις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν, επωφελούμενοι στο έπακρο από τις συναρπαστικές προοπτικές που προσέφεραν η διδακτική εμπειρία και η ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική γνώση τους.

Το βράδυ της Τετάρτης, οι διαλέξεις της Dr. Jennifer Cambpell και του Dr. Ben Arnold σχετικά με τη μουσική και τη διπλωματία, όπως και με τη μουσική και τον πόλεμο, υπογράμμισαν μια ελπίδα ή ένα όνειρο, που η μουσική μπορεί ή πρέπει να συντηρήσει: το όνειρο ενός ειρηνικού κόσμου χωρίς επιθετικότητα και συγκρούσεις, όπως και την ιδέα ότι η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να μας φέρει όλους κοντά παρά τις οποιεσδήποτε διαφορές μας.

Μετά την επιστροφή των καθηγητών στις ΗΠΑ, ο Κοσμήτορας του Κολλεγίου Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Kentucky καθ. Mark Shanda απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Σημείωσε ότι «παρά την απόσταση και τις πολιτισμικές διαφορές, η μουσική, το πάθος για τη διδασκαλία και τη μάθηση παρέχουν μια κοινή γλώσσα για να ονειρευτούμε αποτελεσματικές συνεργασίες και ευκαιρίες ανταλλαγής στο μέλλον. Το στρατηγικό σχέδιο του πανεπιστημίου μας περιλαμβάνει τη δέσμευση για αύξηση των πρακτικών υψηλού αντίκτυπου, όπως οι σπουδές στο εξωτερικό και οι διεθνείς ανταλλαγές για τους φοιτητές και τους καθηγητές μας». Και η επιστολή καταλήγει «με τη συνεργασία μας μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/10/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA