/

Quick Σχόλια: Η επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο και οι θέσεις στο Κυπριακό

Ο Τέρενς Κουίκ σχολιάζει σήμερα την επικαιρότητα με επίκεντρο την επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο αναφέροντας ότι τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο συνοδεύουν δύο πρόσωπα τα οποία τον εκπαιδεύουν και όσον αφορά το θέμα του Κυπριακού.

Το ένα πρόσωπο που τον συνοδεύει είναι ο Διπλωματικός του Σύμβουλος  ο Βαγγέλης Καλπαδάκης ο οποίος ήταν Διπλωματικός Σύμβουλος και του προηγούμενου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο Βαγγέλης Αποστολάκης οποίος είναι σήμερα Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας της Ελλάδας αλλά και Αρχηγός των ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Μάλιστα ο Τέρενς Κουίκ σημειώνει ότι ο Κασσελάκης πριν από την κάθοδο του στην Κύπρο είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου όπου ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της έναρξης του διαλόγου των διαπραγματεύσεων από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα. Παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να αποδεχθούν την λύση δύο Κρατών.

Ο Δημοσιογράφος αναφέρεται επίσης στην έκθεση της GRECO για την Κύπρο σημειώνοντας ότι τα θέματα της διαφάνειας και διαφθοράς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών καθώς οι Κύπριοι είχαν μπουχτίσει να ακούνε καθημερινά για τα θέματα αυτά. Όσον αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να ορίσει επιτροπή για να εφαρμόσει της εισηγήσεις της GRECO τονίζοντας ότι δεν πρέπει η Κυβέρνηση να ορίσει την Επιτροπή για να μην λύσει το πρόβλημα όπως γίνεται στην Ευρώπη. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στο Πόθεν Έσχες πολιτικών στην Κύπρο αναφέροντας ότι η Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει για να κάνει μια σωστή νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες.

Ο Τέρενς Κουίκ αναφερόμενος στο Κυπριακό επισημαίνει ότι ήταν σημαδιακό αυτό που έγινε στην Νέα Υόρκη καθώς δεν μπόρεσε ο Γκουτέρες να επιβάλει στην Τουρκία τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου. Την ίδια ώρα σημειώνει ότι Κύπρος και Ελλάδα δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα στο Κυπριακό όσο η Τουρκία επιμένει για δύο Κράτη επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει δώσει προτεραιότητα στο να υπάρξει ηρεμία στο Αιγαίο.

Δείτε πιο κάτω τα Quick σχόλια από τον Τέρενς:

https://www.offsite.com.cy/eidiseis/politiki/quick-sholia-i-episkepsi-kasselaki-stin-kypro-kai-oi-theseis-sto-kypriako

Πηγή:

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/10/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA