/

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 39η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ , χθες 1 Οκτωβρίου 2023 στο Αργοστόλι .

Την οργάνωση είχε η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ , και ήταν μια συνδιοργάνωση της Περ. Εν, Κεφαλονιάς της ΠΙΝ. και του Δήμου Αργοστολίου , με την ευγενική στήριξη του Ιδρύματος Γ. & Μ, Βεργωτή , της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και του Ιταλο- Ελληνικού Συνδέσμου Φιλίας Κεφαλονιάς ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕΟ .

Η Συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην δύναμη της μουσικής για την Ειρήνη , την Φιλία των Λαών και την Αγάπη .

Πήραν μέρος 5 Ελληνικές Χορωδίες ( Κέρκυρα , Γιαννιτσά , Γύθειο , Τρίπολη και Σκάλα Λακωνίας ) , 3 Χορωδίες του νησιού μας και η Μαντολινάτα Ενηλίκων Αργοστολίου , καθώς και ο φημισμένος Ιταλός πιανίστας Στέφανο Μεάνι .

Στο κλείσιμο της τρίτης μέρας το παρών έδωσε ο αγαπητός μαέστρος και συνεργάτης της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου , Παναγής Μπαρμπάτης . Έπαιξε πιάνο συνοδεύοντας την Μαντολινάτα & την Χορωδία σε ένα τραγούδι και διεύθυνε , με τον δικό του μοναδικό τρόπο , ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη .  

Φεύγοντας από το νησί τα μέλη των φιλοξενούμενων χορωδιών , πήραν μαζί τους ένα όμορφο κομμάτι της Κεφαλονίτικης μουσικής , της ομορφιάς του νησιού και της θερμής φιλοξενίας (Σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες..)

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορωδούς , τους μουσικούς , τους Μαέστρους των χορωδιών που συμμετείχαν σε αυτή την τριήμερη πανδαισία χορωδιακής μουσικής . Ευχαριστούμε όσους 

Συνδιοργάνωσαν και στήριξαν , με οποιοδήποτε τρόπο τον σύλλογό μας για την πετυχημένη  οργάνωση της 39ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ .

Ελπίζουμε , ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε, η ΧΣΚ. να μην μείνει μια άλλη …’Δεσποινίς ετών 39’ και του χρόνου να σαρανταρίσει !!!!!!

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την συνεχή στήριξη της προσπάθειάς μας για την διατήρηση , συνέχιση και προβολή της Χορωδιακής και μουσικής παράδοσης του νησιού μας

Η  ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/10/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA