//

8ο Διεθνές Σεισμολογικό Συνέδριο  στο Ληξούρι 17  έως  20 Σεπτεμβρίου  2023

Συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη ημέρα στο Ληξούρι το 8ο  Διεθνές Σεισμολογικό Συνέδριο το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ληξουρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αθρόα συμμετοχή τόσο διεθνούς κύρους επιστημόνων από όλο τον κόσμο όσο και απλών πολιτών.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής(πρώην ΤΕΙ) παρουσιάζονται έγκριτα αποτελέσματα βασιζόμενα στις έρευνες των επιστημόνων. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, σε παραπλήσια αίθουσα, πραγματοποιείται έκθεση με την ευκαιρία της επετείου των 70 χρόνων από  τους μεγάλους σεισμούς του 1953.

Η 3η ημέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στην μελέτη πεδίου, όπου οι διεθνείς σεισμολόγοι επιστήμονες θα επισκεφθούν διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς, μελετώντας την γεωμορφία προκειμένου να αντλήσουν συμπεράσματα για το σεισμικό φαινόμενο στο νησί μας.

Ας είναι ετούτη η επιστημονική  σύναξη που για πρώτη φορά γίνεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στον Δήμο μας, το εφαλτήριο για μελλοντικές δραστηριότητες και παρόμοιες  προσεγγίσεις  θεσμικού χαρακτήρα. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/9/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA